Gå til innhold

F3NMH3OO

Medlemmer
  • Innlegg

    94
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av F3NMH3OO

  1. Tittelen på artikkelen gir et feilaktig inntrykk av at Åland har fått ansatt manglende utviklere, noe som ikke stemmer i det hele tatt. Det at de har fått 2.000 søknader til en kodeskole løser ikke behovet for utviklere i denne øygruppen. Skal skolen gi øygruppen nye utviklere må noen av de 70 studentene velge å ta seg jobb på øya etter endt utdanning. Hvis de vil ha faste ansatte som skal bo i øygruppene kan det bli vanskelig å få til, spesielt hvis studentene er fra hele verden. Eller har de kravstilt at du for å bli student må bo på/flytte til øygruppen, og MÅ ta jobb på Åland når du er uteksaminert?
  2. En sammenligning av situasjonen i Estland og Norge med tanke på Cyber beredskap og digitalisering hadde vært interessant.... Kan vi lære noe av det Estland har opplevd, og det de har gjort for å beskytte seg mot nye angrep? Sitter med en følelse av at Norge kan bli bedre på dette området....
  3. Grei artikkel, selv om dette ikke akkurat er noen nyhet for oss som har jobbet med IT en stund. Artikkelen burde muligens forklare bedre at "passordhasher" er en fil som inneholder "hashede" passord. Og for at metoden beskrevet i artikkelen skal fungere må man ha tilgang til passordhasher fila. Burde vel også si at det å beskytte slike filer er kritisk, da en hacker som får tak i en slik fil og har noen av verktøyene beskrevet i artikkelen med neste 100 % sannsynlighet vil kunne klare å knekke noen av passordene siden det alltid finnes brukere som har altfor dårlige passord (f.eks. katt, hund m.m.) Dette kan selvfølgelig bøtes på med strenge krav til hva som defineres som et gyldig passord (minimumslengde, bruker av spesialtegn, både bokstaver og tall m.m.).
  4. Alltid litt "morsomt" når kapitalistene klager på de andre kapitalistene.... Fungere ikke kapitalismen?
  5. Faren for facebook er at de gjør endringer for å få ungdommen som brukere, men de samme endringenen gjør at de mister de "eldre" som brukere..... https://www.kom24.no/adam-mosseri-instagram-kim-kardashian/instagram-lytter-til-kritikken-utsetter-endring-av-algoritmen/514588
  6. Tenkte først at dette umulig kunne fungere i Norge, der det som skjuler seg under mose og gress vanligvis er stein og berg, men så står det i artikkelen at man som regel må bore og sprenge for å bruke disse skruene. Synes da innledning på artikkelen og bruk av bilde blir gir et litt feilaktig inntrykk, spesielt når man ikke leser bildeteksten slik som meg....
  7. Hadde jo vært greit om TU/DIGI hadde fått med i artikkelen hvorfor dette er et problem, slik som nevnt i artikkelen hos "Bleeping Computer". Problemet er at kriminelle bruker "deepfake" for å prøve å bli ansatt i IT jobber og dermed få tilgang til IT infrastrukturen til bedrifter. Hvis alt skjer via nettet, både intervju, ansettelse og selve jobben, så er dette en ny og innovativ måte for å få noen på innsiden av en bedrift for å forenkle svindel og hacking. Påminnelse til HR om å aldri ansatte noen uten å ha møtt personen fysisk.
  8. Vi burde bare ha en eID, og den burde staten fikse!
  9. Flere årsaker til at BankID på Mobil må byttes ut med noe bedre(?): Fysiske SIM kort er på vei ut, teleselskapene vil ha digitale SIM kort. BankID på Mobil oppfyller ikke sikkerhetskravene som stilles nå. Kronglete infrastruktur gir mye trøbbel (nedetid). Mitt råd er å komme seg over på BankID APP så raskt som mulig. Forventer at stabiliteten til BankID på Mobil vil synke drastisk ettersom antall brukere synker utover i 2023.... Er ellers enig i at staten burde ha sin egen digitale identitetsløsning og ikke være avhengig av en privat aktør. Burde vært løst sammen med det nasjonale identitetskortet, men da hadde det vel blitt forsinket 20 år til.....
  10. Jepp, som du sier har bankene fått samme krav om utlevering av betalings-historikk, så hvis Datatilsynet ikke stopper dette må man tilbake til kontanter for å unngå å bli registrert.
  11. Banken har fått et lignende pålegg å utlevere transaksjons-historikken fra kortbruken din, så man må nok tilbake til kontanter om ikke Datatilsynet stopper dette.
  12. Kan vel løses (relativt) enkelt ved å legget et ja/nei flagg f.eks. i Folkeregistrert eller Altinn? Trolig enklere å bruke en eksisterende løsning fremfor å lage en ny?
  13. Kan sammenlignes utfra et brukerståsted, siden det blir en kobling mellom applikasjoner og mobilen for å autentiserer en bruker. Men rent teknologisk blir det helt forskjellig.
  14. Nei, BankID er et norskt system, ville vært et mirakel om Google eller noen andre digitale giganter skulle ta i bruk BankID.
  15. Autentisering av brukere ved pålogging via mobilen er jo noe vi i Norge har gjort i årevis, gitt at du har BankID på Mobil, eller nå med BankID Applikasjonen (BAPP)......
×
×
  • Opprett ny...