Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ansattes krav til utstyr


Gjest 74485...4db

Anbefalte innlegg

Gjest 74485...4db

Hei,

som arbeidsgiver har jeg dekket kurs til en av mine ansatte. Dette kurset inkluderer diplom og sertifisering samt noen tilhørende produkter til å jobbe med. Bedrift betaler kurs mot at arbeidstaker jobber det inn på antall dager. Dvs etter 1 år er så og så mye av kurset dekket inn og 2 år dobbelt så mye.

Den ansatte sier opp og blir skyldig et beløp. Og her kommer det jeg lurer på inn;

Har den ansatte krav til å ta med seg det utstyret som ble gitt gjennom kurset? 

Ihht avtalen står det ingenting om det og det er heller ikke mulig å trekke fra dette fra kursholder. Ei er det avtalt noen plass at han skal kunne ta det med seg når han forlater. Noen tanker?

Anonymous poster hash: 74485...4db

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis dere som utgangspunkt skal ha hele kursavgiften tilbakebetalt, men så ettergir en andel av kravet basert på hvor lenge den ansatte har jobbet, så ville jeg sagt at utstyret helt klart tilfaller arbeidstaker såfremt det er inkludert i kursavgiften som danner grunnlaget for tilbakebetalingskravet. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er første gang på 30 år jeg hører at en bedrift krever tilbakebetalt/inntektsdekning for kursing av ansatte. Hvis denne kunnskapen er nødvendig for at man skal utføre jobben så er det vel heller noe den ansatte har krav på.

Utstyret som leveres under kurset tilhører bedriften så lenge bedriften betaler for kurset. Det samme med alt kursmateriell. Det er levert til den ansatte i en bedrift, ikke personen som deltar. Men krever dere kurset tilbakebetalt vil jeg si at alt som er levert på kurset tilhører personen.

EDIT:
Jeg gikk selv et kurs for litt siden hvor jeg fikk utlevert ganske dyrt utstyr som en deal med kurset. Rett etter dette fikk jeg et jobbtilbud som jeg takket ja til. Utstyret fra kurset tilhørte da selvf. min gamle arbeidsgiver og ble levert der. Men jeg dekket heller ikke kurset selv.

EDIT:
Dette var kun en oppfatning fra min side. Så nå at det selvsagt er i juss tråden og at en oppfatning/erfaring da blir upresist.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...