Gå til innhold

Rapport: Regjeringens politikk bommer på egne klimamål


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Elektrifiseringen av Olje og Gass gir ikke relle utslippskutt, bare flytting av utslippene til andre områder. Vi må generere mer elektrisk energi før det gir noe effekt, og da må vi på kjernekraft. Å bytte elektrisitet generert med gass i Nordsjøen med elektrisitet generert med gass fra Tyskland har negativ effekt på utslippene totalt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Håper at regjeringen leser Teknisk Ukeblad.

Her er fra en av annonsene her på hjemme-siden hvor ny teknologi reduserer energiforbruket på sokkelen: "Blir verdens første havbunnsgassfelt som bruker undervannskompresjon med kraft fra land, reduserer energiforbruket".

https://www.tu.no/brandstory/abb-smartprat/brandstory-ormen-lange-oker-utvinningsgraden-fra-75-til-85-prosent-med-elektrifisert-flerfasekom-presjon-pa-havbunnen/517179

Lenke til kommentar
21 hours ago, _Nils_ said:

... Å bytte elektrisitet generert med gass i Nordsjøen med elektrisitet generert med gass fra Tyskland har negativ effekt på utslippene totalt.

Jeg er enig i at elektrifisering av oljeplattformer trolig er en lite effektiv løsning for å redusere CO2 utslipp, men en slik forenklet fremstilling tjener ikke saken. Et gasskraftverk på land kan ha høyere virkningsgrad, og kan også i noen tilfeller levere fjernvarme. Men på minussiden kommer CO2 utslipp ved produksjon og legging av kabler,  tap i kabler mm. Så det trengs en full gjennomgang for å konkludere for hvert enkelt felt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...