Gå til innhold

Entreprenør mener kunden får best bygg om de kommer inn før både arkitekt og rådgiver [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

La oss høre tilbake et par år etter at bygget er tatt i bruk. Det har da vært en del historier om entreprenørers blemmer opp gjennom årene.

Det henger nok mer på den kompetanse en treffer på i de forskjellige aktørene som er involvert i prosjektene. ER det en glimrende arkitekt så har det sitt å si, er det en glimrende rådgiver så vil han ha sett det som entreprenøren her har jobbet med.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mitt inntrykk er at alle fagene og entreprenører burde jobbe parallelt for å utforme byggets grunnleggende struktur og systemvalg. I dag er gjerne arkitekten først, med et forprosjekt og definering av byggets grunnleggende struktur, som ikke nødvendigvis er godt for andre fag. Så kommer gjerne tekniske rådgivere inn på arkitektens premisser og planlegger sine anlegg rundt de ulempene arkitekten allerede har definert. Til slutt kommer entreprenøren inn som rent utførende og finner ut at mange av løsningene er både inneffektive, teknisk ugunstige, unødvendig dyre og lite estetiske. Hadde alle vært med fra starten kunne de senere leddene lagt ned "veto" mot dårlige løsninger før disse ble låst i prosjektet.

Enten det eller så må arkitekter kurses i tekniske fag og entreprenørenes abeidsmåter og hva som er kostnadsdrivende i alle ledd. Men dette kommer aldri til å skje. Det er for stor kulturforskjell til at arkitektene involverer seg noe særlig "nedover" i hierarkiet. Terskelen til å prate med utførende er spesielt stor.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...