Gå til innhold

Spotify har havnet i samme klemma som andre teknologi­selskaper


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er tydelig at frihet er et sterkt økende problem i vårt samfunn.

Spesielt ytringsfriheten var ikke tiltenkt befolkningen som helhet, og ytringsfriheten er ikke noe som kan aksepteres når det finnes så effektive måter å distribuere ytringer som vi har i dag.   Det var en stor tabbe å gi den til befolkningen, men heldigvis er den allerede sterkt begrenset i Europa.

Den mest lovende teknologien er stempling, noe som vi har god erfaring med fra Kina.  Stempling fungerer ved at mennesker med stor gjennomslagskraft bare får uttrykke seg politisk korrekt, mens mennesker med mindre gjennomslagskraft kan uttrykke seg friere.

Bryter man mot stemplingssystemet vil en mekanisme sørge for at gjennomslagskraften automatisk begrenses gjennom at plattformene man yttrykker seg på, blokkerer personen.

Dette skaper en fin balanse der folk flest tror de har ytringsfrihet, samtidig som ledere i samfunnet vet at de ikke har det.  Lederne blir derfor automatisk politisk korrekte i sine ytringer.  Dette skaper igjen en beroligende effekt på befolkningen som helhet og skaper normer rundt ytringer hvor det å uttrykke seg fritt blir sett på som misbruk.

Endret av oppat
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Denne "no-platform"-bølgen går for langt.

Greit at folk flest kan være uenig i hva diverse talkshow-gjester sier, men å skjule dem fra verden hvis de ikke har samme mening som flertallet er sykt. La folk få uttrykke sine meninger, så får hver enkelt dømme. Det vil også komme tilsvar så man får avdekket eventuelle feil i deres påstander og teorier. Man kan le hvis de er latterlige.

Jeg er for vaksine og er trippelvaksinert. Men hvis det skulle vise seg over tid at de hurtig konstruerte vaksinene har langtids bieffekter (som redusert fruktbarhet, hjerteproblemer eller annet), hva blir da perspektivet fra allmenheten som sensurerte vekk de de som uttrykte sin frykt for vaksinen?

Når vi ser krav om "no-platform" bre seg bør vi være redde. Hvem bestemmer hva som er "trygt" å publisere? Kan staten i fremtiden si at Facebook-gruppen "Vi som vil ha lavere strømpriser" ikke er politisk korrekt, nettopp fordi den organiserer et opprør mot politikken som føres og de som fører den, og at Facebook må fjerne gruppen? Slippery slope.

Vi har allerede sett Harry Potter-forfatter Rowlins bli sensurert i mange sammenhenger, blant annet i den siste Harry Potter-relaterte filmen. Fordi hun har uttrykt meninger om betraktninger rundt oppfattet kjønn vs kjønnsorganer. Jeg synes det er horribelt å se henne eliminert for å unngå en trøblete stemme i dagens woke-verden.

Endret av Herr Akkar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...