Gå til innhold

Altibox og Asus-ruter i bridge mode


Anbefalte innlegg

Noen som har erfaring med Asus-rutere og bridge mode? Har en Asus AC66U B1 som er stabil og fungerer utmerket, men har noen småting som jeg skulle ha fikset. I web-konsoll så viser den "Internet Disconnected", selv om Internett fungerer helt fint. Dette ser også ut til å hindre meg i å bruke "Check for updates" på firmware. Får bare beskjed om at den ikke klarer kontakte Asus for å sjekke. Den klarer heller ikke sette klokken på ruter (via NTP). Som sagt så har jeg nett-tilgang og alt fungerer fint ellers, men hadde vært greit å få klokken i logg riktig og fått sjekk av oppdatering via web-konsoll til å fungere.
 
Jeg kan ikke finne noe feil i oppsettet på ruter. DNS er satt riktig - har prøvd både Google/Cloudfare og Altibox sine egne. Har også prøvd ulike varianter av Network Monitoring (DNS Query / Ping). Ruter klarer resolve IP-adresser fint - har prøvd nslookup under Network Tools og også SSH direkte til ruter og kjørt via terminal. Alt ser tilsynelatende OK ut - men ruter mener bestemt at jeg ikke har nett-tilgang.
 
Det virker som om problemet bare er i Asus stock firmware. Kjørte Asuswrt Merlin en stund, og hadde ikke problemer da. Men nå har jeg et AiMesh-oppsett, så ønsker å kjøre stock firmware på ruterne.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har i årenes løp brukt en del Asus-rutere på Altibox-aksess og ikke hatt problemer. RT-N66U, RT-AC66U, RT-AC68U, RT-AC87U, RT-AC3200. Sistnevnte er ruteren jeg kjører med per i dag på en slik aksess.

Når det gjelder oppdateringsfunksjonen, har jeg vel flere ganger over de siste par årene opplevd at nye versjoner har vært tilgjengelig på websidene en god stund, uten at det er informasjon om ny versjon når man sjekker i administrasjonsgrensesnittet til ruteren. Mao. endt opp med manuell oppdatering, så den funksjonen der stoler jeg ikke på. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...