Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Har man noen obligasjoner til å skaffe seg unger?


Anbefalte innlegg

BadCat skrev (21 timer siden):

Jeg hadde ønsket mer for mine barn enn det norske skatte- og velferdssystemet som passer best for de som er midt på og heller dårlig for de som er over og under. Omfordeling av rikdom fungerer kun så-så langt. Den fattige møter seg selv i døra den dagen han lykkes med noe.


I Norge ligger ikke kortene til rette for en som er fattig fordi det er lagt opp til at han i beste fall kan gå fra fattig til middelmådig, ikke massiv suksess. Rikdom over tid er det heller ikke egnet for da formuesskatten på allerede beskattede verdier kommer enten det går bra eller dårlig det året.

De som skattelegges klart tøffest i Norge er jo øvre middelklasse. De som har lønnsinntekter på 1 mill og oppover og lite kapitalinntekter. Er det en gruppe som ikke burde vært skviset tøffere er det nettopp disse, da disse allerede betaler en høy marginalskatt.

Og det er ikke store problemer å komme seg opp og frem i Norge. Du kan ta fagbrev og tjene 700-800k eller over millionen om du velger riktig fagretning og jobber hardt. Du kan ta en mastergrad innen områder som gir deg jobber med millionlønn og bare et relativt moderat studielån å betjene i ettertid. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
5 hours ago, OlavEH said:

Og hvilken del av verden er det? Det er ganske mange land i f.eks Vest-Europa som har svært høy befolkningstetthet, sannsynligvis en god del høyere enn det som er nødvendig. Norge med 15 innbyggere/km2 er en ting, men land med 10 eller 20 ganger høyere tetthet enn dette er noe helt annet.

Her snakket jeg om ressurser, ikke befolkningstetthet. R1 er en benevnelse som brukes om ressurssterke land.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...