Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Problemer med høytalere i Audi


Anbefalte innlegg

Høytalerne i førerdøra på min Audi A4 2005 mod. har sluttet å fungere. Det kommer ingen lyd eller skurring, så har konkludert med at de ikke er sprengt. Mistenker det er noe kål med ledningene, men veit ikke hvordan jeg skal håndtere problemet. 

Har tatt en titt på kretskortet, og loddetinnet har sett bedre dager. (vedlagt bilde) Kan løsninga være å fjerne gammel loddetinn og lodde komponentene på nytt, eller må høytalerene byttes? Har noen erfart dette, og kan si noe om hvor omfattende dette er å ordne opp i? 

IMG_20220101_185630.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tinnet og loddingen ser fint ut. Det gule du ser der er litt overskudds flussmiddel. Du kan selvføgelig prøve å reflowe punktet, men ut ifra det jeg ser er ikke dette problemet. At det ikke kommer noen skurrelyd betyr ikke nødvendighvis at høyttaleren fungerer. Kan godt være brudd i ledningene til spolen, eller internt i spolen. 

Du kan jo prøve å koble høyttaleren til en annen kilde for å sjekke at den fungerer, og du kan koble en annen høyttaler til bilen for å verifisere at strømmen når frem til det punktet.

Lenke til kommentar
Kristian W skrev (4 minutter siden):

Det kommer ingen lyd eller skurring, så har konkludert med at de ikke er sprengt

Litt vanskelig å se på bildet men antar at du med kretskort mener delefilter? Regner med at det går ledninger opp til diskanten (på dør/dashbord) også? Har du målt om det er motstand (~4 Ohm) på polene til elementet det er bilde av, samme til diskanten? Mulig du ikke får målt det siden delefilteret er tilkoblet men verdt et forsøk. Å koble ‘live’ høyttalerkabler direkte på elementet på bildet skal også gi lyd, forutsatt at elementet ikke er ødelagt (brudd i spolen).

Dersom feilen ligger i delefilteret (forutsatt at det er der), kan det være at man kan reparere. Er det spolen i elementet - kast og finn tilsvarende hos bilopphugger, eventuelt kjøp tredjeparts (Pioneer/Sony/Kenwood mfl.), er vel flere merker som har kit som passer bilen.


Forøvrig - Har alltid brukt ‘sprengt’ om høyttaler som betegnelse på at det ikke kommer lyd og da enten røket spole eller noe i delefilteret som har tatt kvelden. Skurrelyd - på vei til å bli sprengt. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...