Gå til innhold

Ett år med AW101: Mobilsøkeren er et livreddende verktøy i de nye helikoptrene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vet ikke om det ble brukt på Gjerdrum, men vet at denne fenomenale nøyaktigheten avhenger av at mobilen har GPS tilgjengelig, og at mobilen kan lures til å hekte seg på basestasjonen i helikopteret istedenfor ordinær mobildekning på stedet. På høyfjellet og langt fra land er sistnevnte enklere enn midt i tettbygd strøk hvor mobilene bader i sterk dekning fra sine hjemmenett (selv om helikopterets base aktivt lyver til telefonen og sier at den har verdens beste signal).

Å få Telenor og Telia til å stenge sine nett på Gjerdrum kunne muligens skapt flere problemer enn det ville løst, siden en del telefoner nok lå adskilt fra sine eiere/tomme for strøm etter et halvt til helt døgn/såpass begravd at de hverken fikk GPS eller mobildekning fra noen som helst, samtidig som mange i området trengte mobilene sine for diverse.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Under redningsoppdraget på Gjerdrum var det kun Politihelikopter, Forsvarets sine helikoptre, Sea King og diverse droner som fløy i det stengte (veldig lave) luftrommet. Akkurat hvordan JTAC styrte luftrommet rundt kan man lese mer om her: https://www.uasnorway.no/slik-ble-flysikkerheten-ivaretatt-i-redningsarbeidet-etter-gjerdrum-skredet/

Første døgnet deltok også Orion-fly med varmesøkende sensorer.

Endret av ali q
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...