Gå til innhold

Reparering av korrupte SD-bilder


Anbefalte innlegg

Hei,

Hadde for litt siden interesse av å hente ut noen bilder fra et SD kort (tidligere brukt i digitalkamera). Gikk inn på bildemappe på bærbar PC, ved bruk av kortleser. Viser seg at omtrent halvparten av bildene har blitt glitchy (med div. farger og forstyrrelser), og noen bildefiler åpnes ikke i det hele tatt.

Kortet hadde vært lagret i en kortmappe (med div. andre SD kort) en stund. Sist jeg var inne og kikket var bildene OK.

Finnes det noen tips som faktisk fungerer for å "reparerer" bildefilene, eller er disse tapt? Ser at alle thumbnail'ene fungerer, men disse er av egen serparat bildeserie.

Endret av DisWee
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det du beskriver her er klassiske symptomer når det oppstår feil på lagringsmediet.

Husker selv for noen år tilbake der jeg bevisst prøvde å legge inn feil i jpg-bilder, og resultatet passer bra med din beskrivelse.

Bildene kan du nok ikke gjøre noen ting med uten at du risikerer ytterligere degradering av lagringsmediumet. Vel, foruten 2 realistiske utveier:

  • Tilbakestilling/uthenting fra backup av bildene.
  • Få f.ex Ibas til å prøve hente ut bildene, med den kostnaden det måtte medføre.
Lenke til kommentar

Høres mest ut som det har skjedd degradering av flashminnet grunnet inaktivitet. Slikt minne blir litt "sveitserost" av å bli liggende. Er nok ikke så alt for mye å gjøre med det, så det viktigste er vel å ta lærdom av det sånn at det ikke ødelegger mer for deg med andre kort i framtiden. Personlig kopierer jeg alltid over bilder fra kamera så jeg har det minst lagret en ekstra plass. Kjekt med ekstra store minnekort, men man blir fort litt forvent og lat med størrelsen sånn at en ikke tar backup som trengs.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Det var det jeg fryktet. Opplevde noe av det samme med en samling bilder på en minnepenn tidligere. SD-kort og minnebrikker virker over tid til å være dårlige lagringsmedier. Det meste, utenom nevnte DS-kort av typen Kingston, er overført på ekstern harddisk. Denne har jeg så langt ikke hatt noe problem med.

Siden thumbnail og selve bildet er separate, skulle det da ikke finnes en kopi med dette tilknyttet lagringsmediet? Finner ingen i mappene på SD-minne.

Endret av DisWee
Lenke til kommentar
24 minutes ago, vidor said:

Det er enkelte verktøy som finner bilder basert på jpg-signatur uavhengig av filsystem. Som regel er man heldig om hele bildet reddes. Som regel får du deler av bildet og så blir resten av det bare skrammel.

Dette er nyttige verktøy om det er sånn at filsystemet er korrupt, slettet, formatert, etc. Men i dette tilfellet snakker vi nok om at fil-data i seg selv er korrupt, og et slikt verktøy som du nevner vil ikke være til særlig hjelp.

Lenke til kommentar

Har dere forslag på verktøy som kan fungere, og som ikke inneholder malware?

Får åpnet alle bildene på mediet, og thumbnailene viser de opprinnelige ukorrupte bildene. Så har minnekortet en tendens til å laste/ refreshe bildene på nytt slik at også thumbnailene ser korrupte ut slik som med originalstørrelsen. Halvparten av disse har blitt til et makkverk av farger og croppinger.

Endret av DisWee
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...