Gå til innhold

Fantastisk hjertesensor – ikke fullt så hyggelig resultat


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
23 hours ago, 1P4XZQB7 said:

Flott elektronikk.


Dessverre skjer det bare ikke at jeg lar en privateid skytjeneste så mye som komme i nærheten av mine helsedata…

Hvorfor ikke? 

Er du mer redd for at de (ulovlig) selger dataene dine til ett forsikringsselskap enn at du kan gå med en uoppdaget hjertefeil? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Som siv.ing. (i elektronikk) med mulige hjerteproblemer tenkte jeg at jeg skulle prøve dette produktet. Det gikk ikke bra. På produkt-esken stod det "Les pakningsvedlegget nøye før bruk". Det gjorde jeg. Jeg lastet ned app'en til min Android telefon, startet den, og fikk start-kode fra produsenten. So far so good. Den medfølgende bruksanvisningen er svært dårlig, med flere mangler og uklarheter. Det står bl.a. "Lim sensoren over brystbenet." Ikke hvor på brystbenet. Det forutsettes tydeligvis også at brukeren vet hvor brystbenet er. Det blir ikke klarere, når illustrasjonen viser at den skal settes litt til høyre på brystet. Sensoren skal settes/skrus på elektrode-plasteret - iflg veiledningen slik at en pil kommer rett over et låse-symbol. Problemet er imidlertid at det ikke finnes noen pil på sensoren. Den største mangelen i veiledningen er imidlertid forbundet med hva som skal fjernes og rives av selve elektrode-plasteret. Dette er svært kortfattet og uklart beskrevet, og her er det mye som kan gå galt. Som jeg vanligvis alltid gjør med nye elektroniske produkter, fjernet jeg beskyttelses-folien over batteriet. Det stod det ikke noe om, og det skulle jeg nok ikke ha gjort. Jeg satte/limte hele saken på brystbenet og startet testen. På app'en ble det vist at alt var OK. Men etter et minutt fikk jeg beskjed om at det ikke var oppdaget noen hjerte-aktivitet. Jeg prøvde igjen - med samme resultat. Jeg ga opp! Så jeg føler at TU's test av dette produktet er svært mangelfull og misvisende. Det kan hende at dette er et meget godt produkt, men bruksanvisningen har et enormt forbedringspotensiale. I ettertid har jeg funnet (minst) fem forskjellige bruksanvisnger for dette produktet på nettet. I bare én av dem er det nevnt (med uthevet skrift) at man ikke skal fjerne beskyttelses-tapen over batteriet.

Lenke til kommentar
1P4XZQB7 skrev (På 5.9.2021 den 9.26):

Flott elektronikk.


Dessverre skjer det bare ikke at jeg lar en privateid skytjeneste så mye som komme i nærheten av mine helsedata…

Jeg kjenner flere som har gått rundt med EKG apparater hjemme (tror du får låne enheten i 48-72 timer), og er helt enig i at her er det stort rom for innovasjon. De dingsene der er større enn de behøver å være. Dette er jo ikke teknologi man skal bruke 24/7, slik man f.eks gjør med en Apple Watch. Dette er teknologi man bruker i en veldig tidsbegrenset periode for å stille en diagnose, og får man først låne dette utstyret så er man allerede til utredning for hjertefeil eller tilsvarende. I forhold til personvern kjenner jeg at jeg har mer reservasjon mot å la Apple eller Google måle helsen min 24/7 via en klokke. 

Uten å ta en dypdykk i GDPR og norsk personvernlovgivning, så er det også en stor juridisk forskjell på netthistorikken din og helseopplysningene dine. Personvernforordningen operer med litt andre begreper, men tidligere var jo helseopplysninger en del av det man omtalte som særlig personsensitive opplysninger - og disse stilles det helt andre krav til forvaltning av enn ordinære personopplysninger. 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...