Gå til innhold

Valgkamp: Et lite drypp fra AP om å bekjempe økonomist ulikhet


Anbefalte innlegg

I dagbladet: 

https://borsen.dagbladet.no/nyheter/slakter-laksemilliardaeren---usmakelig-og-trist/74063218

leser jeg at Støre sier:

"Forskjellene i Norge øker, og det går ut over samfunnstilliten. Ap vil ha formuebeskatning på 2016-nivå, som ikke var et dårlig år å ha formue på i Norge. Det tror jeg Gustav Witzøe vil leve godt med, sier Støre til Dagbladet." (Witzøe er altså mangemilliardær).

Jeg mener å ha registrert at AP sin tenkning om likeverd og uønsket økonomisk ulighet er dominert av slike "drypp"/symbol-saker som har lite eller ingenting med økonomisk ulikhet å gjøre. En kan ikke skape økonomis likhet ved å ta fra de rike. Ikke på 50-100 år. Dette funker ikke.

Greia må være hvordan en kan leve best mulig med stor økonomisk ulikhet (de neste 10-50 åra).  For meg ville det f.eks. være personlig katastrofe å være avhengig av en NAV-ansatt sine vurderinger. Spørsmålet om at det finnes rike betyr svært lite sammenlignet med noe slikt. Slik sett ser jeg på Støre sine "drypp"/symbolsaker som en politisk avsporing.

Endret av lada1
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det nye hotte siste fem år fra en del kanter i det offentlige er å forkle ting ved skrive det motsatte av det man tenker å innføre/utrette. Og dette med hensikt.

Man sier "vi ønsker å gjøre Oslo mer tilgjengelig for alle". Så ser man ganske klart når det man skal innføre blir konkretisert at den i praksis mindre tilgjengelig for de som ikke bor i Oslo. Samt hundrevis av andre eksempler.

Taktikken virker å være "La oss si noe som ikke skaper motstand i folket og gjøre noe annet". Og når hjulene først er i gang er det nesten umulig å få stanset det.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...