Gå til innhold

Frykter kvikkleire-tsunami - vil reversere togplaner


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Mosseborger skrev (På 25.7.2021 den 12.35):

Jeg trodde TU var et seriøst tidskrift, men i denne artikkelen opptrer TU som et mikrofonstativ for en liten «gjeng» med konspirasjonsteoretikkere, det eneste de har oppnådd er å spre redsel -frykt og sinne i Mossesamfunnet. En annen ting er at TU kanskje burde fortatt en litt nøyere kildekritkkk

Stemmer det at Moss kommune og Bane Nor har dannet et selskapet kalt Sjøsiden AS, som planlegger å bygge boliger på tomten?

Lenke til kommentar

Fra den andre artikkelen:

"Når vi tidligere i år fikk ny kunnskap om kvikkleireforekomster, har det vært viktig for oss at innbyggere, utbyggere og andre relevante aktører er informert."

Betyr det at hvis ikke Gjerdrum-raset hadde gått så hadde man ikke hatt nødvendig kunnskap for å bygge trygt her?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Andre Nyttårsdag skrev (2 timer siden):

Det stemmer, men ut fra artikkelen over så jobber de tvert imot for å få jernbanen flyttet ut av kvikkleireområdet. Noe som nok gav meining før den siste NGI-rapporten kom, men som nå kan påføre dem økonomisk tap som følge av verdifall på eiendommene.

Jeg leser situasjonen som at ulike nisser sitter på hver sin haug og driver lokal optimering uten at noen griper inn med et mer overordnet blikk og gjør det som best totalt sett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er det slik at dersom Jernbaneverket gjennomfører sitt prosjekt som opprinnelig tenkt, så blir området rassikret for jernbaneverkets penger, og dermed er det et større område som kan bebygges? Mens dersom Jernbaneverket legger linjen (og stasjonen?) et helt annet sted, så må tomteinteressene (Sjøsiden AS?) selv bekoste rassikring for å kunne bygge ut?

Jeg er sikker på at det er flere andre argumenter som kan fremføres for å legge linjen som planlagt. Men akkurat nå lurer jeg på om bolken over er noenlunde korrekt.

Takknemlig om noen med kjennskap til saken kan bekrefte/avkrefte/utbrodere på et saklig vis.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...