Jump to content

Penguin

Medlemmer
 • Content Count

  125
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

80 :)
 1. Avhenger av avstand, forlegning, og effekt. Og om du trekker innedørs eller utendørs. Jo grovere jo bedre. Jeg dro 25mm² frem til sikringsskapet i garasjen.
 2. Jeg har ikke lest rapporten. Men jeg kom på at jeg hadde sett denne, og tenkte det var relevant: Men https://i.redd.it/ecmjy70mrcw41.png
 3. Vet ikke hvilken bil med nettbrett du refererer til. Men personlig finner jeg interiøret i tm3 å ligge noen generasjoner foran det tradisjonelle bilprodusenter leverer. Både på design og brukervennlighet. Og ja, jeg har kjørt langtur med tm3.
 4. Er den oppgitte effektiviteten inklusive eller eksklusive komprimering av hydrogengassen?
 5. Artig. Skulle fra Vestlandet til Østlandet for noen uker siden. Ville prøve elbil på langtur. Den lokale bildeleringen der jeg er medlem har noen Jaguar i-pace. Jeg forsøkte finne ut av det med lading av i-pace på langtur... Jesus for ei myr. Jeg booket en Tesla M3 via Nabobil. Sutalaus booking og lading.
 6. Litt sent her, men om man er omhyggelig med å velge ut "riktige" data, så kan man ende opp med hvilken konklusjon man vil. Ref: https://i.redd.it/ecmjy70mrcw41.png
 7. OK, lite urskog igjen i Nordmarka. Men syns likevel ikke det er sammenlignbart med trær som står på geledd sånn som det aktuelle området. Mer sammenlignbart med en juletreplantasje. Og saken dreier seg fortsatt ikke om Nordmarka.
 8. Syns du selv at du argumenterer redelig nå? Saken dreier seg ikke om Nordmarka, ingen har argumentert for å hogge skog i Nordmarka, og Nordmarka er ikke sammenlignbart med det aktuelle skogsområdet. Tesla vil høste den skogen som er "dyrket" for industriformål. Vi snakker om helt ordinært landbruk her. Og så vil de omdisponere arealet fra landbruk til industri. Dette er allerede godkjent av relevant myndighet.
 9. At de tekniske sidene ved et problem kan betraktes som løst *), betyr ikke at problemet i sin helhet er løst. Politikk, geografi, geologi, sikkerhet og en haug andre ting som spiller inn. *) Jeg har forøvrig slettes ikke inntrykk av de tekniske utfordringene *er* løst for store mengder av det eksisterende radioaktive avfallet. Inntil vi har en helhetlig løsning for håndtering av alt eksisterende radioaktivt avfall er det for meg "direkte sinnsykt" å lage mer.
 10. "Teoretisk avfallsproblem"? Du tar klimaproblemene på alvor, men antyder at trygg lagring av radioaktivt avfall i 10000 år er en konstruert problemstilling? Er det riktig oppfattet?
 11. Nemlig. Noen vil ha noe som smaker godt, og andre vil bare ha noe som holder en mett lengst mulig. Jeg dømmer ikke,
 12. Det er vel relativt gjengs de siste årene at TV og mobiler ramler 60-70 prosent i pris det første året etter lansering. I alle fall den øvre enden av spekteret. Ikke se deg blind på avslaget. Du kan kjøpe mye *større* TV for de pengene. Om den parten som det bør konfereres med i husholdet syns *det* er en fet ide. 82" er jo tilgjengelig nå uten at det koster en brukt mercedes.
 13. Veeeeeldig overforenklet: Skal du ha den i et rom med mye vinduer/reflekser/solskinn: QLED, som kan pumpe ut mer lys en OLED Skal du ha den i et rom der du har god kontroll på andre lyskilder: OLED, som gir sort sort. LG C9 fremstår som et hyggelig kjøp i siste kategori.
×
×
 • Create New...