Gå til innhold

Studier og jobbmuligheter


Anbefalte innlegg

Snart er absolutt siste frist for endring av studier over, det vil si muligheten til å slette fag.

Er det noen som har erfaring med følgende fag:

- Arkivfag (OsloMet)

- Vernepleie (OsloMet)

- Bibliotekar (OsloMet)

- Samfunnsgeografi (UiO)

- Ergoterapi (OsloMet)

- Psykologi med fokus på atferd (OsloMet)

- Klart språk (UiO)

Jeg tenker på jobbmuligheter, hvor realistisk det er å få fast jobb. Jeg vet vernepleie nok er det tryggeste på listen, men det er også det som interesserer meg minst. Jeg tenker samfunnsgeografi er det mest usikre. 

Selvsagt vet bare jeg interessene mine. Men synes det er vanskelig å finne god info om jobbmuligheter, så hvis noen har kjennskap til noen av disse fagene vil jeg gjerne høre fra dere.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kva nivå av utdanning ser du på? Fleire av studiane du har lista opp blir tilbudt i alt frå årsstudium til mastergrad.

Arbeidsmarkedet vil variere litt heile tida i tillegg til å variere med kvar i landet du skal søke jobb.

Generelt er eg einig i at helsejobbane er tryggast. Vernepleiar, ergoterapaut og psykologi er alle utdanningar som du heilt sikkert vil få deg jobb med alt etter kva du spesialiserer deg i. Den einaste ulempen eg ser med helseutdanningane er at det ikkje alltid er like lett å få ein fast 100% jobb innafor helsesektoren ettersom det er stor andel av deltidsjobbing.

Neste på lista tenker eg er arkivfag, sjølv om du ikkje nødvendigvis får deg jobb på riksarkivet så er det mange administrative jobbar der du kan bruke kompetansen din i ordinært kontorarbeid.  Bibliotekkar kjem i litt samme kategori men er veldig spissa mot jobb i biblioteket (som det ikkje er så mange av), men breddekompetansen gjer deg godt kvalifisert til mange forskjellige typar kontorjobbar.

Eg vil også tipse deg om at du bør legge ein liten plan framover med kva utdanning du tenker kan være fornuftig å ta i tillegg til hovedutdanninga ein gong i framtida. Du treng ikkje å planlegge for å ta dobbelutdanning, men om du utdanner deg til f.eks. ergoterapaut utan å få deg jobb med ein gong så bør du ha ein liten plan B for å bygge opp meir kompetanse. Som ergoterapaut så vil det f.eks. være fornuftig å bygge på kompetansen din med andre helsefag, kanskje HMS-kursing, eller liknande slik at du kan ta på deg stillingar som jobbar meir overordna og ergoterapien berre er ein liten del av jobben din. Økonomiske og administrative fag er også trygge valg ettersom det fort gjer deg kvalifisert til å få leiarjobbar innafor fagfeltet ditt.

Lenke til kommentar

Bachelorgrader. Jeg må også legge til at jeg har et ganske så ubrukelig studie fra før og er i 30-årene, så dette er ment som en slags redning. Nå har jeg en frilansjobb jeg kan leve av, men vil ha noe tryggere. Må samtidig ha en viss interesse for det jeg driver med. Jeg har utdanning/jobberfaring innen oversetting, reiseliv, kunst... 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...