Gå til innhold

Kjør harddisker rett fra PCIe med NVMe 2.0


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vel, vel...


Men siden SATA avstammer fra parallel ATA, som igjen har sine røtter i IDE, som på sin side ikke er annet som ferdig adressedekodet ISA bus – den tids de facto ekspansjonsbuss – så har vi men denne NVMe-HDD nå kommet full sykel tilbake til start. 
 

Forsåvidt greit, men jeg håper inderlig NVMe komitéen klarer holde disse to formatene fra hverandre.
 

Det er ikke morsomt å måtte lese opp mot tusen sider tørr standard og ikke vite hvilke deler av standarden som omhandler eget brukstilfelle, og hva man kan ignorere. Eller ennå verre – at man må ta hensyn til samt implementere også den/de delene som ikke omhandler eget brukstilfelle. 

 

Videre bare antar jeg fysisk grensesnitt for denne NVMe-HDD spesifikasjonen forstetter være U.2?

Endret av 1P4XZQB7
Lenke til kommentar

Uten å ha lest noe videre rundt dette er det et par tanker som slår meg:

- Mulighet for eksterne harddisker direkte koblet på PCIe-delen av Thunderbolt/USB-C uten ekstra kontrollerbrikker? Gjelder vel slik sett kanskje også DAS-løsninger også basert på dette og ikke bare enkeltdisker.

- Ytelsesfordeler for hybridløsninger - dvs. at eksempelvis harddisk har noen gigabyte NAND som cache som også overlever omstarter o.l. Evt. mulighet for videre produktutvikling hvor man har enda større flashminne?

Lenke til kommentar

Fremtiden er uansett flash på minnebussen. Både HDD og RAM er i ferd med å dø ut. Det kan dreie seg om så lite som ti år. Allerede har flash vist seg å være raskere enn RAM. Dessuten kan Flash i egenskap av controller avlaste CPU. Det er meningsløst å hente data fra minnet, inkrementere en variabel for så å overføre variablen tilbake til minnet, når minnet er i stand til å utføre enkle aritmetiske operasjoner på egenhånd.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Gus Erland said:

Fremtiden er uansett flash på minnebussen. Både HDD og RAM er i ferd med å dø ut. Det kan dreie seg om så lite som ti år. Allerede har flash vist seg å være raskere enn RAM . . . .

Og en ny gull-æra for de som sprer ransomware, da kryptering av data skjer så fort at brukeren i praksis ikke har sjans til å koble fra før alt data er ferdig kryptert. Kanskje til og med backupen om den har samme hinsidige lese/skrive-ytelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...