Gå til innhold

Tysk bilgigant hevder nordmenn importerer og selger ulovlige kopier. Nå møtes de i retten [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
-Birger- skrev (3 timer siden):

Dersom dette ikke er kopiering, hva er da kopiering? Ved første øyekast oppfattet jeg dette som samme felgen.

Du har OEM-deler (original equipment manfacturer) og andre deler. Dette kan være alle slags deler fra lykter, skjermer og vannpumper etc. Delene produses i titusener, hundretusener og millioner stykk, slik at designkostnadene blir veldig underordnet (fordelt på hver del). Heldigvis er det slik, noe en ser betydningen av for en ny bilmodell der det ikke finnes kopiprodukter. En lykt koster fra 20.000 til 50.000 kr som en et par år senere får for kr 2.000 som uoriginalt produkt.

For de som er opptatte av felger, er det intet problem å skjelne mellom en originalfelg og kopifelg (så lenge kopifelgen er korrekt merket). I tilfellet her er designet naturligvis kopiert. Om en på generell basis aldri har lov til å lage "kopi"deler til biler, så ville det innebære en økonomisk katastrofe for kundene og en mye tidligere utrangering av biler som vil være svært uheldig for både klima og miljø.

En av de store mysterier i mitt liv er at det ikke er lov å selge kopiblekkpatroner for printere! I dag så er jo dette en verdensomspennende svindel med flere ganger overpris på patronene (egentlig burde en kunne kjøpe kun blekket for refill).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...