Gå til innhold

Referert kilde i teksten men glemt i litteraturlisten


Anbefalte innlegg

Hei,

Sjekket akkurat en eksamen (høyskolen) jeg leverte for noen dager siden, og oppdager at jeg har glemt å skrive en kilde i referanselisten... Har referert som vanlig i selve teksten, men har da tydeligvis glemt å skrive den opp i til slutt.. Blir dette sett på som juks og dermed stryk/utestenging???

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For at det skal være juks så må du ha brukt teksta som om den var din eiga utan å oppgi referanse, alternativt at du leverer tidlegare arbeids som du sjølv har skrevet utan å oppgi at teksta di har vært publisert tidlegare.

Det kokar eigentleg ned til ei vurdering, slik som du legg fram saka så har du gjort ein formell feil i besvarelsen som ikkje er eigna til å gi deg betre vurdering enn du burde få. Om du har referansen i sjølve teksta, men du mangler den i referanselista så er det ein feil på linje med å ha gløymt å lage innholdsforteikning eller liknande.

Det er i tillegg slik at du må ha opptrådd forsetteleg eller grovt uaktsomt for at du skal kunne bli ilagt sanksjonar for juks. I ei slik sak så blir det nok vanskeleg å hevde at du har gjort denne feilen med vilje, eller at det var grovt uaktsomt å ikkje krysserefferere alle referanser mot referanselisten.
Og dersom det skulle bli ei sak om mistanke om juks så vil du få muligheit til å uttale deg om saka før det blir gjort vedtak, og påklage eventuelt vedtak.

 

Du må nesten vurdere sjølv vurdere kor stor fare det er for at dette blir oppfatta som forsøk på juks. Men eg tenker også at det skal mykje til før det blir hensiktsmessig å skulle ta kontakt med høgskulen for å opplyse om feilen (sjølv om det nok styrker din sak å påpeike feilen før besvarelsen eventuelt blir flagga for mulig juks).

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Spørs hva du mener med referert i teksten...

Har du skrevet typ "ifølge Johnson (1989) flyr fuglene oftere sørover om sommeren til 58% kvadraturen". Så er det ikke så farlig å glemme Jonhson i litteraturlisten.

Har du skrevet "Fuglene flyr oftere sørover om sommeren til 58% kvadraturen", uten noen referanse til hvor du har det fra, så kan det telle som fusk ja.

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...