Jump to content
Sign in to follow this  
Kron

Noen som er gode på campingvogn og prisvurdering

Recommended Posts

Først og fremst, jeg kunne ikke finne en bedre kategori for dette. Ett tips er å kanskje legge til en campingvogn/bobil kategori ett sted? For eksempel under fritid. Men om det er ett annet sted denne tråden passer bedre, så gjerne flytt den dit. Tenkte det i hvert fall er bilrelatert, så derfor starter jeg den her.

Jeg ønsker å kjøpe en campingvogn. Problemet er at jeg ikke har peiling rett og slett. Verken på hva som burde sjekkes, eller hvor mye det er verdt å betale. Har lest litt, og ser at fukttest for eksempel er lurt å gjøre før man kjøper. Men hva med prisvurdering. Ønsker ikke å betale overpris.

Har sett på denne her: https://www.finn.no/car/caravan/ad.html?finnkode=212414156
Til 75 000,-. Er det noen som tilfeldigvis kunne vurdert om dette er en pris som er greit både for selger og eventuell kjøper? :) 

Takk på forhånd! Håper denne tråden kan utvikle seg til å hjelpe meg med å lande en deal. Men vet ikke om interessen for dette er her på forumet.

Share this post


Link to post

skal du kjøre med vogna, eller skal den stå på fast plass som nå?

sjekk også med plasseier at du kan kjøpe...  krever plasseier penger for eierskifte? noen campingplasser har venteliste på plass, så du kan kjøpe vogna.. men må fjerne den for andre skal ha plassen.

pris.. dette er vanskelig... prisene gikk mye opp pga korona. jeg kjøpte ny vogn aug 2019, la ut gammelvogna for 80K... fikk ikke solgt. la ut vogna på nytt mai 2020 for 100K... den gikk med en gang.

sjekkliste: sjekk alle vinduer og takluker... fungerer alt elektrisk? gassanlegg, sjekk gasslangen, de er meket med årstall og bør byttes etter 4-5 år. sjekk dekk.. de bør ikke være for gamle.. bremser.. prøvekjøring .. hvor lenge har vogna stått? hjullagre liker ikke å stå helt i ro over flere år. vogna er skitten.. er nok flere år siden den var vasket? så her bør du sjekke alle lister (også på taket) at det ikke gror mose inn under listene.. mose trekker vann..

kjøp deg en billig fuktmåler... de er nok ikke helt nøyaktig, men gir deg en pekepinn :) https://www.biltema.no/verktoy/maleverktoy/maleinstrumenter/fuktmalere/fuktmaler-2000034777

 

Share this post


Link to post

Bakveggen på eldre campingvogner har en tendens til å bli offer for fukt/råteskader. Er usikker på hvorfor, kan ha noe hvordan vogna er parkert å gjøre, men ser at dette er en gjenganger på svært mange vogner. Studer veggen nøye før kjøp, men så lenge det ikke er råte i gulv eller tak, er det grei skuring å rette opp i. I verste fall må isolasjonen, deler av det bakre rammeverket og innvendige paneler byttes, som kan bli en påkost. Alt avhengig av alvorlighetsgraden. En vogn til 75 000 bør ikke ha så alvorlige skader, men kan være vanskelig for selger å legge merke til vannskader. Anbefaler å se etter ruglete overflater, samt sjekke om veggen er mjuk når du presser mot den. Lykke til med kjøp! :)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...