Jump to content
Sign in to follow this  
Sameier

Hund i sameie med fellesgang

Recommended Posts

Jeg flyttet inn helt ny leilighet for snart to år siden. Vi er 3 leiligheter som deler en stor felles gang. I månedene etter innflytting klør jeg stadig i mer eller mindre grad, og innser til slutt at det må være nabohunden. Var klar over at jeg var allergisk mot hunder men hadde aldri trodd at det lille som kommer inn fra fellesgangen skal gi så mye plager. Nå er allergien min blitt så ille at jeg begynner å klø i nese, ansikt og øyne bare jeg går forbi hunder utendørs! 
Går på middvaksinasjon og har også pollenallergi, men vaksine for hundeallergi er kun for aller nødvendigste caser.

jeg har av hensyn til naboen funnet meg i dette, har mang en gang angret kjøpet og sprayer nesa, drypper øyne og hiver innpå  flere allergimedisiner daglig. Men nå begynner lunta å bli kort. Jeg har to eldre tenåringer og de er ofte sene i helgene, så to ganger har jeg nå blitt utskjelt for de går i yttergangen på nettene og ytterdøra vekker de opp. Jeg har og blitt utskjelt for hun ene datteren min spilte høy musikk midt på dagen. 
Jeg også sure meldinger om gangvask og støy på dagtid, og hun har hengt meg ut i sameie for jeg ikke vasker fellesgangen. Enda hun insisterte på at de tok all vasking da vi flyttet inn pga de har hund.
Den er stor og gammel og røyter nesten hele året. Når ytterdøren da bruker litt tid på å slå igjen ser jeg at hårene siver inn til meg. Så jeg støvsuger hver dag og vasker ofte for å minimere plagene. Men begynner å bli lei.. 

Så hva er mine rettigheter her mtp hunden og allergien? Kan jeg kreve at den må flyttes? Er det ingen regler om dyrehold i sameie når det gjelder nybygg? 

Edited by Sameier

Share this post


Link to post

Vi flyttet inn samme dag.
 

Jeg hadde ikke så sterk allergi når jeg signerte halvannet år før. Og jeg hadde heller aldri kommet på at jeg ville få reaksjon fra fellesgang. Skal nevnes at de går tur opptil 6-8 ganger daglig, og jeg har sett datteren tørke av hunden i gangen når det har regnet. I verste røyte perioden etter de flyttet inn måtte jeg be de tørke over oftere enn ukentlig for det lå store dotter rundt omkring. Etter det er de flinkere men hunden er stor, langhåret og røyter mye. Og jeg fin er ofte hårene inne hos meg.På asfalten utenfor ser en også mye hår. 

Share this post


Link to post

Spørsmålet mitt er om jeg har noen rettigheter her.. klart ikke hunden ligger i gangen hele tiden da hadde jeg vel ikke skrevet de gikk ut på tur ofte. Det at de går så mye ut og inn gjør at det blir mye hår (allergener) i fellesgang som svever inn til meg når vi åpner døren. Med to tenåringer blir det mye tråkk ut og inn, selv nå med korona.. 

 

 

Share this post


Link to post

Jeg tror ikke du vil vinne frem med dette her. Det beste for deg og dine er å flytte til et sted hvor man kan bruke gangene til alle døgnets tider og ikke tillater hund.

Edited by Undified
  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...