Jump to content
Sign in to follow this  
Anterialis

Skattemeldingen - fordele gjeldsrenter (ektefelle), må gjelden også fordeles?

Recommended Posts

Hei,

min kone og jeg eier hus 50/50, men jeg står som hovedlånetager (hun som medlånetager). Det resulterer jo i at hele boliglånet og dets fradragsberettigete gjeldsrenter tilfaller min skattemelding. Jeg forstår at dette totaltsett (min kone og meg samlet) ikke er av økonomisk betydning og at vi kunne ha delt skatt tilgode 50/50. Men som ledd i at jeg ønsker å forstå litt mer av skattesystemet og innmeldingen, ønsker jeg å omfordele dette 50/50. Så til spørsmålet (helt fiktive tall)

1) Si vi i 2020 hadde et boliglån på 10 millioner og innbetalt 100,000 kroner i fradragsberettiget gjeldsrenter. Pr. idag står dette kun i min skattemelding. Holder det å sette 50k gjeldsrenter i min skattemelding og 50k i min kones skattemelding, eller må jeg også overføre selve gjelden, altså endre "min" gjeld til 5 mill og skrive opp ny post i min kones skattemelding med boliglån på 5 mill? 

Skrevet på en annen måte: Kan jeg i min skattemelding skrive boliglån/gjeld 10 mill og gjeldsrente 50k og dermed i min kones skattemelding skrive gjeld 0 og gjeldsrenter 50k, eller må jeg i min skattemelding skrive boliglån/gjeld 5 mill m/ gjeldsrente 50k og i min kones skattemelding skrive boliglån/gjeld 5 mill m/ gjeldsrente 50k?

 

Håper det var forståelig. Takk 😃

Share this post


Link to post

Fra skatteetaten.no:

Ektefeller med felles lån

Når ektefeller har lån sammen og banken har rapportert beløpet kun på den ene ektefellen, kan ektefellene fordele fradraget for gjelden og gjeldsrentene seg imellom slik de selv ønsker. Dette er uavhengig av hva som er rapportert av banken og hva som er det reelle ansvarsforholdet mellom ektefellene. Det er uten betydning hvem av ektefellene som faktisk har betalt rentene. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...