Gå til innhold

Tverrsnitt på høyttalerkabelen


Anbefalte innlegg

Hvor på Gløs jobber du forresten? Støperilaben?

Synd de var så irra. Om plastisolasjonen fortsatt er på, kanskje du kan klippe av en meter på hver ende og se om den er bedre der.. men da er det vel ikke mye igjen av den. Kanskje like greit å hive den i spesialavfall-boksen. (Kobber er et av de miljømessig fæle metallene som ofte havner på feil plasser)

 

Jasså du er kjent her ;) Har kontor 2 etasjer over støperilaben (gamle metallurgen ved lesesalene), og bruker mest smeltehallen til mine eksperimenter. Du da? Du jobber vel ikke tilfeldigvis i samme bygg som meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
 

...

bfisk

veldig veldig off topic: Jeg leser alltid signaturen din ubevist som "fbisk" og da tenker jeg automatisk f'en som forkortelse for flink.. Altså "flink bisk" hehe.. Dette høres sikkert helt sykt ut, men tenkte bare jeg skulle nevne det for å myke opp diskusjonen litt. :p

[/size]

Hehe... den var ny =) For å holde tråden offtopic (skyt meg, skyt meg!) kan jeg jo nevne at bakgrunnen for dette nicket er at jeg engang for lenge siden skulle ha et nytt nick. Et sted leste jeg om en komprimeringsalgoritme som het "blowfish 128", og tenkte at det var et kult nick. Som den lille drittungen jeg var da, skrev jeg det selvfølgelig B|oWf|sH. Senere ble det til BlowFISK, B-FiSK og nå bfisk. Alle andre har forøvrig glemt hvorfor jeg er bfisk, men blandt venner og på internett osv er jeg bfisk, ikke Richard. Delvis begge deler hos enkelte. Uttales i ett ord, "befisk".

 

bfisk ;)

Endret av hrichard
Lenke til kommentar

 

F.eks 2.5 mm2 kabel er ikke den samme om den er kjøpt på biltema eller hifiklubben. Det er en kvalitets forskjell på kabelene. En høykvalitets kabel på f.eks 2,5 mm2 kan nok sammenlignes med en 4mm2 i dårlig kvalietet. Dette har mye med hvordan legeringen i kablene osv er.

Bullshit!

 

Vanlige installasjonskabler inneholde meget rent kobber, fordi det ikke skal gå varmegang i kablene.

 

Det er liten forskjell på renheten på billige og dyre ledninger.

Når det gjelder lydkvalitet så jo.....men ikke bland vanlig PR kabler o.l. oppi det her da.....her snakker vi om å få lyd.

Lenke til kommentar
Nei, jobber ikke der.

Støpte bl.a panne da jeg utdanna meg som metallurgiingeniør, hehe...

 

Skal ikke hive irra kobber inn i støperiovner iallefall. Det har skjært seg før her i verden :D

Jeg lagde ei støpejernsgryte. (på en støp-lab borte ved verkstedteknisk) Flotteste kjøkken-tingen jeg har. I hvertfall den jeg er mest stolt over.

 

100 gram kobber (ca en kloss på 2x2x3 cm) er nok til å ødelegge egenskapene til mer enn et tonn metall (både Al og stål). Så ja, det er fy fy blandt resirkulert metall. Men jeg tenkte mer på at løst kobber (ioner, salter) forurenser søppelfyllinger og forgifter en rekke dyr i nærheten av disse. Kobber er jo et tungmetall med giftighet som kan sammenlignes med bly.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Er noe eget med det en har lagd selv ja :)

Hørte ei historie om en som skrev navnet sitt i bunn av panna fordi han ville ha signerte pannekaker. Trur han fikk problemer med å planslipe bunnen, hehehe :p

 

Ikke noe særlig å slenge kobber ut i naturen nei... Fyfy å hive metall uansett mener nå jeg.

 

Tenkte mer på reaksjonen som oppstår når en stor overflate som er full av irr reqagerer i smeltet aluminium v700 C jeg...

 

Døra til en støperiovn ble blåst av hengslene da en kveil med kobberrør på 5kg ble slengt inn gjennom ei tappeluke av en operatør. (husker ikke hvor, en stund siden...) Greia var full av irr, og sank til bunns tvert da tettheten til Cu >> Al. Gassen som blei danna da irret oppnådde reaksjonstemperatur ekspanderte og eksploderte med et smell og hivde tonnevis med smelte rundt i ovnen. Fyren berga bare såvidt... Skumle greier det der.

Vet du hvem Karl Venås er så kan han fortelle endel historier som HMS ansvarlige i metallindustrien i dag ville fått blæresvikt av, hehe :D

 

Ble mye off topic dette her. Beklager folkens, men sånn blir det bare av og til...

Endret av Jalla
Lenke til kommentar
litt of topic ang Nordost kabelen som nevnes her:

Den er laget av "solid 99.999999 Oxygen Free Copper that has 78 microns of extruded silver on the surface" Og ikke av GULL som er nevnt her tidligere.

 

Dette er hentet fra web sidene til Nordost så det så!

Nordost valhalla

 

:devil:

Det der er jo helt på trynet. Jeg aner ikke hvordan NordOST kan få seg til å si noe sånnt, men de har tydeligvis null peiling på produksjonsmetoder...

 

Bare for å si det sånn: Det å "ekstrudere 78 mikron med sølv på overflaten av kobberet" er umulig å gjennomføre i praksis. Det er bare ikke sånn man påfører sølv. punktum. Og det at kobberet er 99,999999% fritt for oksygen er en selvfølge da oksygen er så å si ikke-eksisterende nyprodusert vanlig kobber (og aluminium, magnesium osv osv) Men det betyr ikke at kobberet er like fritt for andre elementer.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Jeg ville mye heller hatt kabel fra Biltema enn fra Hifiklubben ihvertfall.

 

Og grunnen til at Nordost Valhalla er så sinnsvakt dyrt, er fordi maskinen som produserer kablene er svindyr. Gull er ikke spesielt dyrt. Fikk høre at maskinen kostet nesten 1 milliard kr, og at den bare produserer rundt 30-40 meter i timen.

Hehe, aner jeg et litt dårlig forhold til hifiklubben eller er du som meg og bruker ca. 1-3% av anleggets verdi i kabler? :)

 

Og btw. de Nordost folka kan jo ikke være gode, de skulle vært boikotta til døden! :thumbup:

Har ikke noe spesielt imot Hifiklubben. Men man får mer for penga ved å kjøpe på biltema.

Kjøpte i fjor høst 25 meter 2x2.5 kvmm høyttalerkabler fra Biltema for bruk til mine Klipsch promedia 5.1. Høyttalerterminalene på satelittene tar ikke tykkere kabler. Disse kablene er jeg fornøyd med prisen tatt i betrakning.

 

Hadde ca 5 meter til overs. Byttet ut mine sølvbelagte kobberledninger til mellomtone/diskant (bi-wiret) med kablene fra Biltema. Må si at lyden ble bedre. Med de sølvbelage høyttallerledningen var lydbildet litt fremoverlent og presensområdet opplevedes periodevis som hard og påtrengende. Lyden ble mindre påtrengende i presensområdet.

 

Skjermakabler bør man vurdere dersom ledningen vil gå i nærheten av andre elektroniske komponenter som TV, video, varmekabler i gulv mm. Det samme gjelder i bil.

Endret av frans
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...