Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kontrakt leilighet under oppføring


Orpq

Anbefalte innlegg

Hei

Lurer på om noen er kjent med følgende:

Begge mine svigerforeldre har underskrevet kontrakt på ny leilighet som skal bygges om ca 1 år. Ingenting er betalt enda, heller ikke noe depositum. Kort tid etter at kontrakten er underskrevet, dør begge to.

Er det da arvinger (2 barn), som blir «arvinger» til denne kontrakten?

 

Takker for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, arvinger trer (med forutsetning om at de overtar boet) inn i arvelaters kontraktsposisjon med mindre annet er særskilt regulert. 

For å få tilgang til verdiene i boet må det enten åpnes offentlig skifte, eller så må minst én arving ta på seg ansvaret for gjelden i boet. Ved offentlig skifte oppnevnes en bostyrer som sørger for å betjene all gjeld før midler deles ut. Hvis en eller flere arvinger tar på seg ansvaret blir det privat skifte. Da får de umiddelbart tilgang til verdiene, blir direkte ansvarlig for gjelden, og må selv sørge for at fordelingen av verdiene blir riktig. 

Det kan utstedes proklama, og hvis selger ikke melder sitt krav bortfaller det. (Dere får da naturligvis heller ikke leiligheten) Reglene om det finnes i ny arvelov § 100-103 (hvis dødsfallet skjedde 1.1.21 eller senere) eller i skifteloven § 69 flg. Tingretten kan hjelpe med formalitetene. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Takk for svar Herr Brun

Har fått undersøkt litt selv også, og det virker som om de kan få kjøpt seg ut av kontrakten for ca 52000 kr (ca 1,4 %) av kjøpesum. Utlegg som utbygger har hatt + nye utgifter for utbygger for å selge leilighet på nytt. Dette er vel kanskje greit i en slik situasjon, når ingen arvinger ønsker å ta opp lån eller å ha denne leiligheten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...