Jump to content
Sign in to follow this  
Frank Sumatra

Vin brygging

Recommended Posts

Satte opp en vin dunk av "gjør-det-selv" vin-konsentrat kjøpt på Europris (Italiensk Rødvin).
Denne har stått til klaring, kjølig, etter andre gangs "omstikking" før den skal nå tappes på flasker. 

Prøvde å følge oppskriften etter beste evne, angående klaring, omstikking, og anbefalt søthet ved bruk av oechslevekt, men jeg synes vinen har en ubestemmelig lukt.  
Dvs den lukter ikke særlig innbydende og friskt.

Kan det være at vinen ble stående i ett varmt rom (>22grd) ett par uker over tiden, totalt 5 uker, etter at den var ferdig gjæret. Er den oksidert? Er det noe man kan tilsette for at den skal lukte bedre?
Smaken er grei, og alkohol prosenten virker Ok.
Takknemlig om det er noen som har erfaring og tips angående dette.

Share this post


Link to post

 

36 minutes ago, Powertrainer said:

Noen som har peiling på gjær&sukker forhold hvis man bruker fruktjuice i vinbryggingen og vil ha 13-18%?

Tommelfingerregel: På SG skala gir 100g sukker i 1 liter gir startvekt på ca 1.040. Hvis man lar det gjøre helt ut gir det omtrent akkurat 5% alkohol.

Vil du ha 15% trenger du da 300g sukker per liter. I teorien vil det aldri gjære helt ut, men med en vingjær for tørre viner er det nært nok for ditt formål.

Så må du regne ut hvor mye sukker du har i fruktjuicen din og tilsette resten så man kommer opp i ønsket nivå. Er det et komersielt er det jo merket i sukker i gram per 100ml. Er det egenprodusert måler man med refraktometer eller hydrometer, da bruker man formelen over hvert 40 poeng er det 100g per liter juice.

Share this post


Link to post
MailMan13 skrev (8 timer siden):

 

Tommelfingerregel: På SG skala gir 100g sukker i 1 liter gir startvekt på ca 1.040. Hvis man lar det gjøre helt ut gir det omtrent akkurat 5% alkohol.

Vil du ha 15% trenger du da 300g sukker per liter. I teorien vil det aldri gjære helt ut, men med en vingjær for tørre viner er det nært nok for ditt formål.

Så må du regne ut hvor mye sukker du har i fruktjuicen din og tilsette resten så man kommer opp i ønsket nivå. Er det et komersielt er det jo merket i sukker i gram per 100ml. Er det egenprodusert måler man med refraktometer eller hydrometer, da bruker man formelen over hvert 40 poeng er det 100g per liter juice.

Tusen hjertelig takk for utfyllende svar, da ble jeg klokere👍

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...