Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Salg av bil med heftelser


Fotihose91

Anbefalte innlegg

Hei, Diskusjonfolk!

Litt (unødvendig?) info: Jeg har en bil som jeg gjerne har lyst å selge før utgangen av mars 2021, da jeg er ferdig i jobben jeg er i nå i slutten av januar og jeg trenger den inntil da pga. reisetid på over en time, uten mulighet for kollektivtrafikk hele veien så jeg rekker jobb.               Når kontrakten er utgått, så har jeg ingen planer om å fortsette der pga. reisetid og null planer om å flytte fra bykjernen.

Tingen er desverre at jeg har heftelser i bilen, som det fremdeles er lån på, og da vet jeg at det ikke er så enkelt å solgt den. Fikk et tilbud på 40 000 av et selskap tidligere i år da jeg la ut bilen for første gang. Det er altså nesten halvparten av omtrent verdi jeg kunne ha solgt den for da, og da måtte i tillegg heftelser fjernes samtidig. Takket da nei pga. et dårlig tilbud og ingen mulighet til å bli kvitt heftelsene. 

Nå kommer greien: Hva burde jeg gjøre for å kunne selge bilen så fort som mulig? Jeg har ingen mulighet til å betale ned resten av lånet på en gang, uansett om jeg får solgt bilen for det den SKAL være verdt idag eller ikke.

 

MVH

Handerreluringen som tok lån på bil når han  egentlig aldri har vært 100 % sikret fast jobb.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har i praksis 3 muligheter:

1. oppdrive mer penger og betale ned deler av lånet slik at verdien samsvarer med heftelsen. Da kan kjøper av bilen betale rett inn til pantehaver og slette heftelsen samtidig som bilen skifter eier. 

2. Snakk med banken om lån, bruk lånet til å slette heftelsen. 

3. Selge med saftig tap til forhandler som vet godt at du er i en knipe og utnytter det gjerne.

Så er det selvsagt et problem her at en eventuell kjøper kan og burde rynke på nesen over hvor smart det er å kjøpe en bil med heftelser i utgangspunktet. Jeg hadde i alle fall tenkt at den da kanskje ikke er veldig godt ivaretatt, så det beste er selvsagt å fjerne heftelsen før annonsering.

Lenke til kommentar

Tror nok jeg hadde beholdt bilen over i ny jobb. Regner med du tenker å enten hoppe i ny jobb eller bli førende i nåværende jobb til du har fått ny. Lånet må du jo betale uansett, så jeg hadde jobbet det jeg kunne for å kunne skyte ekstra inn på lånet. Evt at du har noe å selge som kan gå inn på lånet? Først når salgssummen er lik eller under rest på lånet ville jeg solgt bilen.  

Er bilen falt så sykt i verdi i forhold til lånet da? 

Kjøpte du den til overpris? eller blitt mye galt med den siden den har falt sånn? 

Vet biler faller i verdi, men i løpet av et par år burde lånet gått ned ca samme som verdien er.

Endret av Smultring77
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...