Gå til innhold

Er jeg MVA-pliktig om jeg jobber stort sett med utenlandske klienter?


Anbefalte innlegg

Jeg jobber med lyd, musikk og programmering for folk rundt om i verden. Nå holder jeg på å opprette et ENK, men er usikker på hvordan jeg håndterer MVA, siden "varene" jeg leverer blir levert gjennom internett til utlandet. Jeg har akkurat nådd beløpsgrensen, så jeg må registrere meg i MVA-registeret uansett. Det høres jo nesten ut som at jeg slipper å betale MVA på det jeg fakturerer for, men fortsatt kan få igjen MVA på utgifter. Stemmer dette?

Bildet under er fra enkeltpersonforetak.no:
image.png.e8c5832c855c297a7c84836cd54a3ec9.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, ditt firma er MVA pliktig. og salg til utlandet er også mva-pliktig. MVA-satsen er null når du selger til utlandet, så det blir jo ikke noen ekstra penger for kundene dine å betale(såfremt det er ett firma med utenlands adresse du fakturerer, hvis det ikke er kan det bli mer komplisert). Siden salget er MVA-pliktig kan du også fradragsrett på mva-kostnader relatert til salget.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Landeplagen skrev (2 timer siden):

Det høres jo nesten ut som at jeg slipper å betale MVA på det jeg fakturerer for, men fortsatt kan få igjen MVA på utgifter. Stemmer dette?

Det er riktig. Eksport av mva-pliktige tjenester har 0% mva men gir fortsatt fradrag for inngående mva. Dvs i stedet for å betale mva til skatteetaten får du utbetalt det du har lagt ut i mva. Husk også på at du kan få tilbakebetalt mva du allerede har betalt, se Altinn for mer info under "Tilbakegående avgiftsoppgjør".

Merk at det kan se ut til at skatteetaten har varsler på bedrifter som får utbetalt mva og at det kan trigge bokettersyn. 

Endret av nirolo
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...