Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Tips til førstegangkjøp av MC (chopper)


-R-

Anbefalte innlegg

Har akkurat tatt lappen på tungsykkel og driver å planlegger hva jeg skal handle meg til neste år når sesongen er igang igjen. 

Jeg har lyst på en old-school "bobber" chopper type sykkel. Vet dog veldig lite om sykler og hva som er bra/dårlig, hva som er pålitelig osv., eneste jeg har å gå på er utseende. Eneste kravene så langt er at den ser bra ut, går greit nok og høres bra ut (god gammeldags burblete gange slik som gamle Harleyer). Greit om den er komfortbel nok til lengre turer også. Ønsker også å holde meg til et fornuftig budsjett, ergo ikke 200k på en HD liksom. Ser man får mye i 40-50k klassen, som er innafor. 

Dette er av typen jeg liker:

https://www.finn.no/mc/all/ad.html?finnkode=160907939 
(minus høyden på styret, vil ha normal høyde, men det er vel lett å montere tilbake).

https://www.finn.no/mc/all/ad.html?finnkode=191334410

https://www.finn.no/mc/all/ad.html?finnkode=195844481

 

Ser f.eks. at det har ligget ute flere sykler modifisert helt til min smak av typen Yamaha Dragstar. Dog har jeg sett både 1100cc og 650cc. Er den ene veldig mye bedre enn den andre eller er det bare hvor godt de går kontra hverandre som har noe å si her? 650ene er jo ish 35-40 hester, går det veldig trått eller funker det? Og hvordan er disse syklene generelt? Pålitelige? Greie å skru på for en fersk MC-fører? Lettkjørte? Har skrudd en del bil men aldri noe MC så like greit å ta det på den sikre siden selv om det umulig kan være veldig innviklet. Og hva med Honda Black Shadow som også er linket her? Andre modeller å titte på? Ting å tenke på ved handel? Andre tips?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
-R- skrev (På 24.10.2020 den 22.23):

Andre tips?

Kontrollørene ved en evt. teknisk kontroll flipper på sidemontert registreringsskilt.

Det er bedre å kjøpe en nyere motorsykkel med injection enn å basere seg på å betale et verksted for å rengjøre forgassere på en eldre.

Endret av mobile999
Lenke til kommentar

Prøvekjøre!!! Det er det beste rådet jeg kan gi. Mange skikkelig kule choppere er noe drit å kjøre. Er ikke alle chopperbyggere som er like gode på den biten. Ikke kjøp NOE uprøvd.

Skal du ha noe med "chopper-feeling" når du kjører så MÅ du opp i motorvolum. Glem alt som heter 650 ccm og mindre. Du må opp i 1100 ccm og/eller større. Små motorer med "symaskinlyd" ødelegger hele opplevelsen.

Endret av Hanhijnn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...