Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Tipphenger


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Velkommen som bruker av forumet. 

Tipphenger til bil kan være smart, men problemet er at de ikke kan laste så mye og er dyre. Jeg gjorde selv en analyse og fant ut at jeg må ta typisk 8-10 turer for å erstatte et lastebillass. Altså en hel dags arbeid. Henger skal vedlikeholdes og lagres. Og man trenger en røslig bil for å dra. 

Jeg ringer til mr. lastebil og får 14 tonn fiks ferdig på døren. 

Lenke til kommentar

Trådstarter tenker nok å spare penger på å kjøre grus og sand selv for å slippe å betale for lastebil. Jeg ville gjort en totalkostnadsanalyse på dette og sjekket hvilken timepris jeg endte opp med ved å kjøre selv. La oss si behov er 2 lastebilass i året. Hver tur med henger tar en time og at man må kjøre i 8 timer får å spare inn en lastebiltur til 2000 kr. Da tjener man 250 kr timen på det.

 

Og så må man trekke fra avskrivning på henge som kan være 6000 kr pr år: La oss si man kjører 20 turer i året. Da koster hver tur 6000 kr / 20 = 300 kr. 

Allerede her ser man at man taper 100 kr pr tur med henger. I tillegg kommer bompenger og slitasje på henger. Og kostnader til bil og drivstoff.

Så dette er bare å gi opp med en gang, selv om man syns det er dritgøy å kjøre bil med henger. Dette er ting folk uten forstand finner på.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg driver med ved, og det er primært det den tipphengeren skal brukes til. Dessuten kjører jeg endel kvistlass som jeg tipper på fyllinga. Kjenner jeg er litt lei av tippe veden for hånd av hengeren. Men det er selvsagt en dyr investering. Jeg tenker 2 akslet og hydraulisk tipp.

Endret av Lågendøling
Lenke til kommentar

Ahh beklager at jeg var forutinntatt, det er en genfeil for oss som ikke bor på østlandet. 

Kjører litt traktor med tipphenger. Fordel med å å kaste av greien er at man kan lage en større haug til bål osv. Med traktorhenger kan man til en viss grad rygge henger oppi kvisthaug og tippe. Med bilhenger vil man ødelegge lys og ledninger og alt som er under med å gjøre dette. Så dersom du ikke bare kan tippe alt utover, må du ta i dette med hendene. 

Kanskje det går an å lage en vinsj som kan dra av lasset? Søkte litt på "trailer unloading" . Her er en patent som jeg skisserte på telefonen.  

Systemet består av en blå enhet som kan kjøres frem og tilbake ved hjelp av en motor, to kjeder og trinser.

Vet ikke om noe sånt kan kjøpes fix ferdig. 

20201031_224009.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...