Gå til innhold

psb image 2b uten diskant


Dag

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei jeg har bygget mange høyttalere og designet filter osv og reparert mye rart. 

1. Dersom du gjør noe på den ene høyttaleren må du gjøre det på begge sånn at de låter likt.

2. Å designe filter til kjøpehøyttalere med begrenset designinformasjon er vanskelig.  Når vi snakker om kvalitetshøyttalere, så er filter avansert og skreddersydd. Om høyttaler låter bra etterpå er høyst subjektivt. Det er som å kjøpe en bil som er skrudd i hjel. Høyttalere vil bli nesten verdiløs. I verste fall kan du ødelegge diskant med lavere delefrekvens enn det som diskant er designet til. 

3. Du må vandre på den smale vei. DVS sette ødelagt høyttaler tilbake i original stand. Dersom du har konstantert at filter er defekt, så kan du lodde og bytte defekte komponenter på delefiltret. Motstander og kondensatorer kan du som oftest lese av verdi utenpå komponent og erstatte med make. Spoler er som oftest ikke merket, men disse ryker skjelden. Dersom du har svidd spole, så kan du måle verdi på spole i den andre høyttaleren som er i orden og bestille en erstatning. Du kan også google og se om du finner elektrisk skjema og dokumentasjon. Ebay er også en mulighet.

Edit: Velkommen som som ny forum-bruker.  Håper du finner deg til rette her og det er fint om du oppdaterer profilen din med mer detaljer! 

Lykke til! 

Endret av Luske_Ludvig
Lenke til kommentar

Nå slenger jeg ut et forslag men usikker på om det kan være årsaken: bak på høyttalerne regner jeg med du har to par med terminaler som kan brukes for bi-wiring eller bi-amping.  Hvis du bare har koblet til en av disse parene; er "brokoblingen" til det andre parret tilstedeværende? 

Jeg jeg kjøpte met et av parene med  B&W CM5 synes jeg det var litt snodig lyd men fant ut denne brokoblingen manglet. Alt ble bedre da jeg koblet disse sammen. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...