Jump to content
Sign in to follow this  
Dag

psb image 2b uten diskant

Recommended Posts

Ha kjøpt meg nye høyttalere brukt. Diskantene virker ikke. De virker ved direktekobling. mistenker delefilter. Noen som har noe tips ?

Kanskje kjøpe Thornton cr10 delefilter og montere ? 

Share this post


Link to post

Hei jeg har bygget mange høyttalere og designet filter osv og reparert mye rart. 

1. Dersom du gjør noe på den ene høyttaleren må du gjøre det på begge sånn at de låter likt.

2. Å designe filter til kjøpehøyttalere med begrenset designinformasjon er vanskelig.  Når vi snakker om kvalitetshøyttalere, så er filter avansert og skreddersydd. Om høyttaler låter bra etterpå er høyst subjektivt. Det er som å kjøpe en bil som er skrudd i hjel. Høyttalere vil bli nesten verdiløs. I verste fall kan du ødelegge diskant med lavere delefrekvens enn det som diskant er designet til. 

3. Du må vandre på den smale vei. DVS sette ødelagt høyttaler tilbake i original stand. Dersom du har konstantert at filter er defekt, så kan du lodde og bytte defekte komponenter på delefiltret. Motstander og kondensatorer kan du som oftest lese av verdi utenpå komponent og erstatte med make. Spoler er som oftest ikke merket, men disse ryker skjelden. Dersom du har svidd spole, så kan du måle verdi på spole i den andre høyttaleren som er i orden og bestille en erstatning. Du kan også google og se om du finner elektrisk skjema og dokumentasjon. Ebay er også en mulighet.

Edit: Velkommen som som ny forum-bruker.  Håper du finner deg til rette her og det er fint om du oppdaterer profilen din med mer detaljer! 

Lykke til! 

Edited by Luske_Ludvig

Share this post


Link to post

Nå slenger jeg ut et forslag men usikker på om det kan være årsaken: bak på høyttalerne regner jeg med du har to par med terminaler som kan brukes for bi-wiring eller bi-amping.  Hvis du bare har koblet til en av disse parene; er "brokoblingen" til det andre parret tilstedeværende? 

Jeg jeg kjøpte met et av parene med  B&W CM5 synes jeg det var litt snodig lyd men fant ut denne brokoblingen manglet. Alt ble bedre da jeg koblet disse sammen. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...