Gå til innhold

Edvard Grieg-feltet overgår forventningene: Kan hente opp nesten dobbelt så mye olje som først anslått


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

At Stortinget pålegger Lundin å bytte ut gassturbinene med strøm fra land, og bruke strøm til prosessvarme heller enn å utnytte avgassene fra gassturbinene, kan ikke kalles annet enn termodynamisk vanvidd og pengesløsing av verste slag. Det er skremmende at Stortinget, med kunnskapsløse fjols som Lysbakken i front, kan pålegge Operatører slike meningsløse krav.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er jo ganske spesielt at en bedriftsøkonomisk vurdering på denne måten blir overstyrt av Stortinget.

.

Gass spart på plattfomen kan feks eksporteres til England som nå skal bygge Europas største gasskraftverk.

.

Hva betyr " I tillegg blir den forventede platåproduksjonen til plattformen forlenget med et år, til slutten av 2023". Betyr det at man ved slutten av 2023 vil oppleve redusert produksjon pga trykkfall i feltet? Da trenger man mer strøm/energi til økt pumping og kunstig trykkstøtte. Dette skjer samtidig med at feltet skal elektrifiseres i 2022. Er hele poenget med elektrifiseringen at man skal øke energiforbruket på plattformen slik at utvinningstakten kan opprettholdes på dagens nivå? For Norge som stor gasseksportør kan det være viktig at norsk gasseksport ikke faller for brått.

Lenke til kommentar
3 hours ago, Proton1 said:

At Stortinget pålegger Lundin å bytte ut gassturbinene med strøm fra land, og bruke strøm til prosessvarme heller enn å utnytte avgassene fra gassturbinene, kan ikke kalles annet enn termodynamisk vanvidd og pengesløsing av verste slag.

Det er vel bare et tidsspørsmål før noen foreslår å bruke hydrogen. Kanskje elektrokjeler drevet av hydrogenbrenselceller?

Endret av J-Å
Lenke til kommentar

J-Å

Det er vel bare et tidsspørsmål før noen foreslår å bruke hydrogen. Kanskje elektrokjeler drevet av hydrogenbrenselceller?

Proton svar:

Da er det nok bedre å skaffe prosessvarme ved å brenne hydrogen direkte, heller enn å gå veien om BC og strøm. Avfallsproduktet av de prosessene blir jo det samme - vanndamp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...