Gå til innhold

Persondyrking eller kvalitativt valg? Nasjonale merkevarer.


Anbefalte innlegg

Vi har et kulturelt fenomen i mange land, knyttet til varer vi kjøper. En viss andel mennesker er opptatt av personnavn som settes på klær og utstyr.

I Norge får man sportsbriller med Northug navn, klær med Kari Traa navn, Bjørn Dælie osv. Kjendiser som setter sitt navn på varer.

Hva er årsaken til at en del er så opptatt av å bære andres navn på sine klær? Ofte er den en fabrikk i Kina som spytter ut plagg med norske kjendiser til Norge og svenske kjendiser til Sverige osv. 

Hadde det generelt vært slik at kvalitet og materiale er mye bedre enn annet, hadde slik "persondyrking" vært mer forståelig. Ulike tester av klær og utstyr til vanlig bruk, har alltid vist at det ikke er noen sammenheng mellom kjendisnavn på det man har og bedre kvalitet.

Er det en bevisst tanke om at man vil støtte personen økonomisk med å kjøpe hans/hennes vare, på bakgrunn av hva personen har bidratt med som kjendis?

En slags honnør til personens innsats? Jeg tenker det kan være en stor årsak...? 

Er det ønske om å vise tilhørighet til et miljø?

Spennende å høre fra folk som er bevisst på å ha klær fra visse kjendiser. 

Endret av plankeby
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det handler først og fremst om status. Men også at klær blir brukt til å skape eller understreke identitet. 

Litt artig at samme fabrikker i Kina eller Taiwan i enkelte tilfeller produserer både billig-produkter og høy-status produkter. Kvaliteten er nok den samme. De store selskapene er dyktige på merkevarebygging. Det er det som skaper forskjell på pris. 

Forøvrig er mange interessert i klær nærmest som et instinkt, på samme måte som noen er interessert i musikk, sport eller jakt og fiske, uten egentlig selv å vite hvorfor. Det gjelder vel nesten alle kvinner og noen menn. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...