Gå til innhold

Arm lover mer krefter til neste års Android-flaggskip


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det mest irriterende med Arm er navnet.

Nå har de i alle år vært ARM, som først sto for "Acorn RISC Machine", som de senere endret til "Advanced RISC Machines".

Så for noen år siden, så kom de med meldingen om at navnet skulle skrives Arm, altså ikke lengre et akronym, men for å gjøre forvirring komplett, så er den nye logoen med små bokstaver, som på bildet ovenfor, skrevet "arm".

Man burde rett og slett boikotte selskaper som ikke en gang klarer å bestemme seg for hva de heter (sarkasme).

Fra spøk til revolver, så er dog produktene fantastiske, Arm sine brikker har revolusjonert mobilmarkedet, det vil si, de lager jo ikke brikker, nok en gang veldig forvirrende fra Arm, men Arm lisensierer kun ut teknologien, det er andre som produserer brikkene.

Styring av FPGAer er også noe ARM er svært gode på, og noe man ser i stadig større grad, som vil gjøre IoT-teknologi bedre og enklere.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det beste med ARM/Arm/arm er at de er Britisk, ikke Amerikansk. Eller for den saks skyld Kinesisk. Om enn Japansk eid, enn så lenge. Det gjør noe merkbart med forretningskulturen. For det er få selskap som er verre å omgås som Amerikanske Qualcomm (med mindre du er storkunde, og da ikke heter Apple,) en av de største lisenstakerne til ARM. Men også ARM har typiske blåruss, noe deres kortlevde FUD kampanje mot RISC-V demonstrerte. Men igjen, (nesten) europeisk kultur: ARM sine egne ingeniører gjorde opprør. 

 

• Up in arms! Arm kills off its anti-RISC-V smear site after own staff revolt [The Register]

 

Har nevnt dette før her på forumet, men David Patterson et. al. har skrevet et meget lettlest dokument der fordeler og ulemper med alle større prosessorarkitekturer (inkludert x86-64 og ARMv7/v8) listes opp i forbindelse med (re-)designet av RISC-V:

 

• Design of the RISC-V Instruction Set Architecture

 

Skulle bare ønske en av de store fabrikanten av mikrokontrollere tok opp RISC-V kjernen. En STM32V500 hadde vært knall. Eller en i.MX V5 brikke. Noe med et rikt sett med standard perifere funksjonelle blokker, slike som alle MCU er utrustet med. Det er da ikke så farlig med MMU og alt det der… 

 

EDIT:

Viser seg at GigaDevice allerede lager mikrokontrollere basert på RISC-V, og at IAR nå støtter denne i sitt IDE. På tide å finne ut hva status er for GCC støtten… Kanskje lage en FlightController?

Endret av 1P4XZQB7
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...