Gå til innhold

Den store "I can't believe this macho bullshit!" action-tråden


Anbefalte innlegg

Reg2000 skrev (1 minutt siden):

både tøffere ut og er ihvertfall morsom i motsetning til Seagals kampscener.

Kan vel egentlig ikke si deg i mot der, nei. 

En annen fight, som jeg kom nettopp på er jo fra Marked for Death (1990) hvor Seagal spiller en politimann der havner midt opp i krig mot en brutal kriminell liga fra Jamaica, og slutt fighten er mer "jamn" enn de fleste fra samme tid, men klart, selv her går det hardt utover bad guyen, som får

Spoiler

øyeeplene trøkka langt inn i hjernen, ryggen brekt tvers og deretter slengt ned i ei heissjakt hvor skurken så blir spidda

så kan jo tenke seg skuffelsen når man hadde sett det på TV, og endte opp med den ihjelklipte region 2 DVD utgaven, som hadde fjerna nesten alt, og heldigvis fikk man bytta tilbake til ukutta region 1 en stund senere, og attpåtil gratis da han i butikken var også stor fan av 80 og 90-talls action, og mente at den britiske sensuren var jo helt sinnsvak, og synd så mange tidlig DVD filmer som ble utgitt her til lands virket å være av typen som fikk kjørt seg hardt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke mer enn en måneds tid siden jeg hadde et gjensyn med de fire første Seagal-filmene, og de har holdt seg dødsbra. Av de fire første er Above the Law favoritten etterfulgt av Out for Justice. Above the Law får ekstra poeng for stemningen, Pam Grier(!!!) og det faktum at den føles og ser så jævlig skitten ut, mens Out for Justice får pluss for den hjerteløse brutaliteten og ikke minst William Forsythe som Richie Madano. Faen for en herlig fæl karakter. Tipp topp!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
""" skrev (29 minutter siden):

mens Out for Justice får pluss for den hjerteløse brutaliteten og ikke minst William Forsythe som Richie Madano. Faen for en herlig fæl karakter.

Du sier noe der, og holder nok også Out For Justice som favoritten, eller Seagals kanskje beste og mest underholdende film, men også grunnet nettopp at man har en såpass ufyselig og minneverdig skurk, som jo det Richie,  "Anybody seen Richie?" jo så absolutt er. 

Husker ei scene der han og gjengen sitter i en bil, noen tuter eller sier i fra at dem skal flytte seg ut av kjørebanen, Richie full av dop og galskap, klikker fullstendig, røsker så ei kjerring ut av førersetet og setter ei kule i panna hennes, og bare går derfra som om ingen ting har skjedd. Brutal fyr, ja.

Richie ble vel beskrevet som en gal hund, som måtte puttes av dage av helten ganske tidlig i dialog med Richies far, eller noe slikt, og selvfølgelig gjør Seagal "kort" prosess av han i sluttfighten. Men som Richie sier, "han liker smerte!" og Seagal er jo veldig glad i å levere masse smerte, så åpenbart en fin "match" det der.

Enig i det du skriver om stemningen i hans tidlige og klart beste filmer, særlig før han skulle bli naturverner og anti-voldelig Buddist (eller noe slikt) så var jo filmene hans meget gritty, og komboen av urban-by purk med et noe spesielt talent i å hanskes bermen, ofte resulterte i ekstreme doser med vold og hvor Seagal valgte å påføre mest mulig skader, i form av nasty arm og beinbrudd, øyeepler som ble dyttet inn i hjernen, tenner som ble knust som drops. 

Men han lot ofte sine vansirede ofre leve, så de kunne ta "lærdom" av å aldri kødde med ham igjen, og du var nesten "heldig" som skurk, om han drepte deg, da med tanke på hvor mye juling og ødeleggelse han la bakom seg.

Av favoritt fight-scener med Seagal i hovedrollen, greier jeg aldri å gå lei bar-fighten fra Above The Law (1988) hvor den herlig sleske bartenderen (som hadde et talent i å dukke opp i Andrew Davis filmer på den tiden) og hans heftige hockeysveis, alltid får meg til å smile. Han er så heftig cocky og breial, selv når Seagal endevender hele stedet: 

"Hey, you’re destroying the image of my place...”

"Hey, hey, oh, oh, don’t do me ugly, man." ?

 

Samme fyr dukka opp i Chuck Norris (også ei Andrew Davis film) Code of Silence (1985), samme sveis og like cocky og slesk.

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar
""" skrev (5 timer siden):

Seagal er nesten usmakelig kjepphøy i scena.

Det jeg liker ekstra godt med disse tidlige Seagal filmene, er jo at man virkelig heier på helten, og der kombinasjonen av brutalitet, kraft/råskap og fantastisk bruk av komedie, gjør de så utrolig minneverdige. For lite er vel mer tilfredsstillende enn å se ham ta for seg disse absolutte drittsekkene, da på meget brutalt vis. Mulig han er litt vel cocky, men fremstår jo nesten som en "beskjeden" fyr, da i forhold til utgaven man støter på i de "nyere" filmene hans, og hvor han ofte bare ei eneste stor (blir bare større med årene) vandrende og douchy "bølle", og sitter nesten å håper at noen skal endelig gi ham ei skikkelig dose med pryl i retur (vet jo at det aldri vil skje i en av filmene hans), men nei, fra 1988-1997, definitivt en fantastisk periode for Seagal, selv om de seinere 90-talls filmene muligens ikke holder like god standard som de i årene i forkant, men fortsatt severdige.

Uansett, tilbake til det herlige klippet du postet. Her stemmer absolutt alt, fra den blærete bartenderen, til Tattoos som får tenna sine "retta på" og den helt "random" asiatiske bølla, som selvfølgelig går under navnet "Sticks", og nei, det er så mye herlige ting som skjer at, meget mulig en av de mest underholdende sloss-scenene fra tidlig 90-tallet.  

Hard To Kill (1990) er kanskje ikke helt der oppe med Out For Justice, men dæven, den er nå underholdende og man har jo også deilige Kelly LeBrock samt utallige heftige one-liners, tøffe fight scener, William Sadler som slesk politiker og nei, digger scenen hvor helten skal bare innom ei lokal sjappe, for å plukke med seg en god vin til kveldens mer intime anledning med sin kone, og som vanlig dukker en gjeng meget fargerike drittsekker, opp for å ødelegge dagen, men her plukker de helt klart ut feil "offer", ingen tvil om det:

"Come get some!"

"Stakkeren" som nærmest får beinet sitt brekt tvers av på slutten, tror jeg også var en av gjengmedlemmene til Richie i Out For Justice, ligner nå veldig.

 

Lenke til kommentar

Når vi er inne på heftig og rævsparkende over-the-top action, er det noen som har sett denne dokumentaren under navnet In Search of the Last Action Heroes (2019) der tidligere i år dukka opp på Blu-ray. 

Husker man kom over et par teaser-trailere uti 2017 eller 18, og ble jo meget interessert, men virket liksom aldri å skje noe mer enn så, og plutselig er den jo ute, og antar at den burde jo være meget lovende underholdning for alle som har et stort bankende hjerte for den type underholdning.

 

Lenke til kommentar
Granca skrev (8 minutter siden):

''Tango og Cash''? Undervurdert underholdning, må jeg si. Noen som er enige?

Vet du, den har jeg ikke sett på altfor lenge, meget kul og heftig action, og wow, Teri Hatchers danse-nummer scene var noe for seg selv. Jack Palance som bad guy, og  Kurt Russell og Sly Stallone som buddy-cop duo, nei en av Stallones kanskje bedre action filmer der ikke var del av Rambo/Rocky universet på 80-tallet.

Tror jeg ga den femmer i sin tid, men som sagt, en stund siden forrige besøk, og likte den jo veldig godt, så blir nok ikke noe under 7,5/10.

 

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (1 time siden):

Når vi er inne på heftig og rævsparkende over-the-top action, er det noen som har sett denne dokumentaren under navnet In Search of the Last Action Heroes (2019) der tidligere i år dukka opp på Blu-ray. 

Husker man kom over et par teaser-trailere uti 2017 eller 18, og ble jo meget interessert, men virket liksom aldri å skje noe mer enn så, og plutselig er den jo ute, og antar at den burde jo være meget lovende underholdning for alle som har et stort bankende hjerte for den type underholdning.

 

Jeg har sett den, og den er meget bra. Absolutt verdt å se for fans av action. 9/10

 

Må i samme slengen anbefale In Search of Darkness, som dokumenterer 80-talls horror. Den er enda bedre, men fire og en halv time føles alt for kort for en film ala denne. Burde utvilsomt vært minimum 10 timer lang. David A. Weiner, som regisserte denne dokumentaren, kommer også med en sci-fi orientert dokumentar neste år omg alt går etter planen. Gleder meg vilt til In Search of Tomorrow.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
""" skrev (14 minutter siden):

Jeg har sett den, og den er meget bra. Absolutt verdt å se for fans av action. 9/10

Gledelig å høre, og takker for infoen om In Search Of Darkness, tror faktisk jeg har vært innom den tidligere, men nesten litt "glemt" bort. 

Fikk jo nærmest vann i munnen, bare av å se igjen alle disse legendariske navna som medvirker, så denne skal absolutt følges opp nærmere, og virker jo ikke noe mindre interessant den som kommer ut neste år, under tittelen In Search Of Tomorrow.

Herlig å se at det gjøres såpass vel lagde og informative dokumentarer om denne type filmunderholdning og at så mange kjente og kjære navn har bidratt, må ha tatt enormt med tid i å få alt på plass, men dæven det ser ut som utsøkt arbeid.

Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (1 time siden):

den har jeg ikke sett på altfor lenge, meget kul og heftig action,

Begynner å tro at du har sett alt i denne genren... Godt gjort.

Vil tro du liker tv-serien Burn Notice også. Humor og action og spiontrix. En fin gjeng. Holder på å se den om igjen nå. Ikke verdens beste skuespiller i hovedrollen, men koser meg godt.

Endret av Granca
Lenke til kommentar
Granca skrev (9 minutter siden):

Begynner å tro at du har sett alt i denne genren...

Det har jeg heldigvis ikke gjort, og godt er nå det, for ville vært ei "deprimerende tanke" om en hadde sett absolutt alt, og med, ikke noen usette potensielle nye favoritter/perler osv å se frem til. Er jo nettopp derfor særlig 70-80 og tidlig 90-talls action/horror genrene nok alltid vil ligge meg så nær, da det er stadig så utrolig mye man gjerne vil se og, nei, føler man bare har vært innom overflaten av et enormt isfjell av film innen de områdene.

Granca skrev (12 minutter siden):

Burn Notice også. Humor og action

Den har jeg ofte hatt lyst til å gi ei sjanse, men nærmest man kom var vel gjennom ei helt greit tv-film hvor det ble fokusert på Bruce Campbell (legendarisk tøff fyr) og Sam Axe. En annen grunn til at jeg burde virkelig gi serien en sjanse, er jo flotte Gabrielle Anwar, som jeg har hatt ei crush på siden man så henne i et par filmer fra tidlig 90-tallet, men ei av disse nydelige damene som aldri helt slo an, men stadig kommer tilbake til, ofte via DTV filmer fra tidlig 00-tallet og utover.

Men moro å se at hun virker å ha slått seg bra opp i tv-mediet.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

FHuN4d0.jpg

Demolition Man (1993) av  Marco Brambilla

Etter å ha endelig gjort det av med en av de mest notoriske kriminelle i Los Angeles by, blir den dedikerte politiveteranen John Spartan (Stallone) "belønnet" med ei fengselsstraff på 70 år, og der ufrivillig tar del i et kontroversielt eksperiment, der går ut på å fryse ned langtids dømte, og kan med det, se frem til å tines opp om minst 40 år, om han oppfører seg bra. Men den virkelig dårlige nyheten, er at hans nemesis Simon Phoenix (Snipes) også deler samme kalde skjebne, og der de to kamphanene vil få ei ny mulighet til å få has på hverandre, men neste gang vil det være ei stor fordel å være skurk, og meget dårlig nytt å være politimann.

Hadde et hyggelig med denne Sly Stallone sci-fi/action filmen i natt, og joda, meget severdig, hvor Snipes er tidvis i storform som skurken Simon Phoenix, og der Sandra Bullock er virkelig sprek her i en av hennes tidligste filmroller, hvert fall av de en kan huske henne fra.

Temaet er jo i grunn ganske så interessant og selv om det tar litt vel av i perioder, er det jo artig å se blant andre scener der vi får førerløse biler, sosial distanse, større businessmøter foregår foran en haug av data-skjermer, for ikke å glemme Arnold Schwarzenegger som president, (vel, han gikk jo ikke hele veien, men 10 år senere ble han jo the Governator, x 2 perioder) og så har man jo hele dulle og forstå seg i hjel på skurkene opplegget, fremfor å bare spare tid og en masse penger, og heller like greit sette ei kule eller 100 i dem, og den slags måte å oppretteholde lov og orden går selvsagt rett til helvete, særlig når en virkelig brutal jævel fra fortiden finner ut at, i likhet med Benedict fra Last Action Hero (1993):

"Here in this world, the bad guys can win!"

og har jo det aller tiders, hvor politiet er fullstendig hjelpeløse, og virker langt mer opptatt av å straffe og slå hardt ned på sine egne innbyggere, der alt som er forbundet med kos og hygge = FY SKAMME SEG!!!

Og inn i denne "utopien" kommer altså to voldelige "dinosaurer" som jo totalt endevender hele den "fantastiske" fremtidens San Angeles by.

Nei, artig handling og setting, selv om Snipes blir litt vel "klovn" til tider, men likevel den tredje beste av Stallones 90-talls filmer, og er jo faktisk ryktet om ei potensiell oppfølger, håper jeg da (ikke noe DTV trashy film hvor Stallone og Snipes er med i 2-3 minutter, og så får vi helt ukjente "skuespillere" i resten av tiden). 

Uansett, her får man servert alt fra rotte-burgere (visstnok veldig gode) til ei klekkelig bot, for hver gang man åpner spjeldet og sier noe politisk ukorrekt, men som helten raskt innser, disse bøtene gjør seg best som toalettpapir, da han jo aldri helt forstår seg på disse hersens kam-skjellene på dass, og sexen i fremtiden virker, nei, enkelte ting er nok best å la være i fred, men alt i alt, ei som sagt meget severdig film, og dersom oppfølgeren blir noe av, og det gjøres skikkelig, nei, gidder ikke å bygge opp forventninger som kun blir knust, så får bare se an, og håpe, virkelig, på at det blir hvert fall bedre levert enn Escape Plan "oppfølgerne". 

 

Endret av Frank.N.Steen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Granca skrev (8 minutter siden):

Var som jeg husker den, ca 6/10.  Helt grei. Originalen er jo finfin(8/10)!

Vi er nok helt enige når det gjelder ratingene av det to filmene, originalen var jo ei action-klassiker, oppfølgeren var, vel ikke så verst, men alltid vært interessert i den mye omtalte 2 og en halv timers Directors Cut utgaven, og der kino-utgaven ble visstnok haste-kuttet ned, såpass mye at et par av filmens opprinnelige hovedkarakterer nærmest er knapt med lengre, og det gikk vel ganske så hardt utover Brion James og hans bidrag.

Endret av Frank.N.Steen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...