Jump to content
Storm_Eagle

Er Utopier urealistiske for all fremtid?

Recommended Posts

Utopiske samfunn har gjennom alle tider vært umuligheter. Enten det går på at ikke alle har samme vilje, eller fordi det ikke er resurser til å gjennomføre det, eller fordi systemer rett og slett ikke fungerer når det kommer til fordeling av resurser og økonomi.

Men kan en totalautomatisert fremtid med virkelighetstro VR simuleringer endre på det?

Hvor alle har overflod av resurser, og ikke trenger å arbeide. Og man kan ha forskjellige samfunn for enhver smak så kommunistene kan bo i sine kollektiver, og kapitalistene kan konkurrere i sine markeder, og liberalistene kan løpe nakne rundt på sine seasteads, og de autoritære kan herske over hver sin folkegruppe i virtuelle verdener så ingen trenger å faktisk være undertrykt for at alle de autoritære skal kunne være verdensherskere.

Noen konflikter kan vel kanskje oppstå som når en autoritær blir lei av sin virtuelle slaveverden, eller når en kapitalist vil gjøre krav på et liberealist seastead, eller når en kommunist vil bestemme over de andre i kollektivet. Men slikt kan vel kanskje avgjøres av en AI som sørger for at man holder seg hvert til sitt. Og hvorfor skal man egentlig være hverken kapitalist eller kommunist hvis man uansett har alle resurser man ønsker (unntatt andre mennesker) tilgjengelig uten å måtte arbeide for det? 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...