Gå til innhold

Ny tv, valgets kvaler. Billig eller dyrt?


Anbefalte innlegg

Må ha ny tv og har etter søk fått to valg.  Sony XG8096 til 8000kr eller Samsung Q70R til 14000kr. Jeg skjønner at den dyrere har bedre sortnivå, kontrast og ett mer snappy bilde, men jeg kan nok leve godt med bildekvalitet på begge. Men 50% av bruk er fps eller bilspill. Finner ikke ut av om Sony er ok til det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ville ikke valgt noen av dem for ny TV nå når så mye spilling. Det er ett skifte på TVene som kommer i år, LG hadde det på flere i fjor, og får det på de fleste i år, mens de andre henger litt etter.

Det er HDMI 2.1 som har variabel oppdatering av bilde, slik at man får "G-sync" type på TVen via HDMI, og er noe de nye spillkonsollene fra Sony og Microsoft kommer med. Så hvis man skal ha TVen en stund fremover og liker spilling, så ville jeg ha gått for en med det. Flere av de TVene vil også støtte opptil 120Hz bildefrekvens.

Jeg venter på det for å kjøpe ny TV, selv om jeg ikke spiller så mye på TVen. Men mulig det blir en PS5 hvis nye Gran Turismo ser bra ut (Noe det gjør).

Lenke til kommentar

Endte opp med å gå ned i størrelse fra 65 til 55 og slo til på Samsung nå som prisen dalte igjen. Til 8990kr er det ett greit kjøp føler jeg. G-sync  virker lovende, men det kommer nok ikke på tv i min prisklasse med det første. Prisen på elektronikk er spådd å øke drastisk så ville uansett ikke utsette ett kjøp det var behov for nå.

Lenke til kommentar

Du vil nok ikke angre.

Det er ikke G-sync sånt rent teknisk som kommer, brukte det ordet for å lettere forklare. VRR som det kalles kommer til alle TVer med HDMI 2.1 etter hvert, det blir bygd inn i standarden. Ren G-sync ser ut til å også forsvinne etter hver på monitorer etter som Nvidia har åpnet for Freesync, selv om den ekstra G-sync modulen nok har sine fordeler, så taper den pga. pris.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...