Gå til innhold

Hva slags sivilingeniør skal jeg bli?


Rousseau

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg går i 1.klasse på vgs, skal gå IB i vg2 og vg3.

Jeg har tenkt til å studere sivilingeniør. Jeg tror jeg kunne passet som sivilingeniør, og hører bare positivt om det nå for tiden. I tillegg er jeg god i matte, har R1 akkurat nå. Trives med så og si alle fag, så tenker at fysikk ikke blir et problem for meg. I tillegg kunne jeg tenke meg å jobbe med noe som er veldig bredt - ingeniøryrket har litt av hvert av fag i seg.

Noe jeg har tenkt på, er bla. selvfølgelig NTNU ... og årsakene til dette (tilfeldig rekkefølge):

- Nanoteknologi, Materialteknologi, Industriell kjemi og bioteknologi (hørt at det er svært tverrfaglig, kombinerer fys, kje og mat)

- Industriell økonomi og teknologiledelse (kombinerer økonomifag og er svært ettertraktet i arbeidslivet)

- Byggteknikk (mangel på byggingeniører i fremtiden, så aller mest ettertraktet + alltid vært glad i bygninger)

- Fysikk og matematikk (gir bredt utvalg)

- Datateknologi (svært gode jobbmuligheter)

- Marinteknikk (Norge er verdensledende, interesserer meg litt for havet, men mest skip)

- Elektronikk, Produksjon og produktutvikling (ettertraktet og bredet)

Så ja... nesten alt ?

 

Har også tenkt på i UIB:

- Medisinsk teknologi (da det vil være svært spennende å jobbe i forskning innenfor helse og teknologi). Hadde dette vært på NTNU ville dette garantert ligget høyt på min liste, da jeg stiller meg en smule skeptisk til UIB siden NTNU alltid har vært ledende i ingeniørfag. Vil det da være vanskelig å få seg arbeid, nettverk, osv. I tillegg er jo NTNU prestisje, Trondheim er en bedre studentby, og man er nesten bare omringet av realfagsnerder.

Tenker medisinsk teknologi, da jeg også kunne tenke meg å studere medisin. Men ingeniørfag frister mer, i og med at jeg er mye mer glad i matte enn biologi ... 

 

Noen tips? Still meg gjerne spørsmål om personlighet, evt. spesielle interesser som kan være med på å veie valg av studeiretning. Så skal jeg svare så godt jeg kan. Karakterer vil nok ikke være et problem. Har 6 i alle fag (utenom gym?) nå i 1.semester vg1, og de neste 2 årene går jeg IB, hvor alle eksamenene er på slutten av vg3. Risky, men jobber jeg nevnt skal jeg klare et veldig godt snitt til å komme inn på alt.

- Dave

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, det er Indøk jeg hovedsakelig har tenkt på hele tiden. Senere kom interessen min for kjemi inn, som vurderte at jeg heller burde gå for materialteknologi eller industriell kjemi. Også er det hvilke av de fire retningene jeg skal gå inn i da om jeg skal til Indøk ... marin, enmi, data, maskin?

Lenke til kommentar
Rasjonelt skrev (4 minutter siden):

Hvis du ikke har noen sterke interesser sats på det grunnleggende, matematikk og fysikk.

Takk for tips. Greia er at jeg heller ikke vet om jeg trives veldig med fysikk. Kjemi har gitt meg et bedre inntrykk, mens matte er det jeg trives best med. Men det får jeg se når jeg tar det neste år.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...