Gå til innhold

Astrup om makten i Silicon Valley, digitalisering, Internett og demokrati


Anbefalte innlegg

/2525/2525771/DSC00848-Edit.300x169.jpg

Astrup om makten i Silicon Valley, digitalisering, Internett og demokrati

 

 

 

 

 

Tidligere digitaliseringsminister, og nå kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup forteller om hva han tar med seg av digitalisering inn i sin nye jobb. Hvilken betydning for demokrati og internasjonale relasjoner får oppbyggingen av de store multinasjonale plattformselskapene, er det mulig å stå i mot kontrollen Facebook og Google har over våre liv?

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har ikke så veldig god tro på Astrup. Han er sikkert flink som økonom. Men når han snakker om digitale grunnmurer, så vet han ikke egentlig hva han snakker om. Jeg mener landet bør ha digitaliserings- og moderniseringsministre som faktisk vet noe om det fagfeltet som de opererer innenfor, litt på samme måte som justisminister bør ha juristbakgrunn, og på samme måte som landbruksminister bør ha agronombakgrunn eller tilsvarende.

Lenke til kommentar
BjartmarO skrev (37 minutter siden):

Jeg har ikke så veldig god tro på AstrupJeg mener landet bør ha digitaliserings- og moderniseringsministre som faktisk vet noe om det fagfeltet som de opererer innenfor, litt på samme måte som justisminister bør ha juristbakgrunn, og på samme måte som landbruksminister bør ha agronombakgrunn eller tilsvarende.

Det er nå en gang slik at statsrådene kun leder et departement, ofte i kortere tid, mens de ansatte i departementet jobber der år etter år, uavhengig av hvem som er leder.

Det er departementet som har spisskompetansen, ikke statsråden.

Det er utvilsomt at det hadde vært nyttig med en leder som i det minste vet litt om fagfeltet, men det blir litt som at lederen i Equinor,  skulle ha bakgrunn som oljearbeider for å lede et oljeselskap, eller at toppsjefen i SAS må være pilot.

Det hadde sikkert vært "kjekt" for en leder å vite litt om fagfeltet selskapet driver innen, men ledererfaring og økonomiutdannelse er nok viktigere for en leder.

Dette er årsaken til at statsråder ofte flyttes rundt, deres oppgave er å lede departementet slik at regjeringens politikk i størst mulig grad gjennomføres, mens de ansatte i departementet tar seg av selve lovforslagene og de forskjellige sakene som krever kompetanse, statsråden fungerer mest som en blanding av gallionsfigur og PR-jippo-apekatt, enn faglig leder.

Lenke til kommentar

Det vel strengt tatt ikke Facebook og Google som har kontrollen over våre liv. Tar tjenester en oppgir metadata o.l men kan opte out av hvilken som helst dag til fordel for Stater og Myndigheter som mer og mer skal regulere ett engang designet åpent fora, kun fordi det nå er noe "alle" bruker og i tillegg masseovervåke befolkningen i "sikkerhetens" navn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...