Gå til innhold

Dj Jobb


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å jobbe som DJ i Norge fordrer at du åpner deg opp for flere musikk sjangre, samtidig er det viktig at du profilerer deg selv, enten på facebook (At du kan stille til arrangementer som bryllup, bursdager, firmafester eller liknende) eller ved å fysisk gå innom alle tenkelige utesteder som har DJ-booths eller som kunne tenke seg å hyre en DJ for en kveld. En god del utesteder har gjerne en fast DJ og det kan være vel verdt det å gi han/hun en minnepenn eller link til for eksempel Soundcloud hvor du kan vise til et set med låter du har mixet selv.

I Norge er det svært vanskelig å være "kresen" på hva du skal spille, da mister du veldig fort mange jobber. Du må akseptere liste-pop og denslags. Ditt største fokus må være crowden, rytmen og å holde folk på dansegulvet.

Hør gjerne på de forskjellige stedene hva slags folk som frekventerer stedet, og hva slags musikk som er populært på det aktuelle stedet osv. og la deg inspirere av det. Noen steder forutsetter at du har eget utstyr, eller at du kan benytte deg av det allerede installerte utstyret. Ett tips her er Pioneer.

Om du får deg et navn eller blir booket spesifikt, så står du mye friere til å krydre spillelistene og spille låter du selv liker best. Å spille "Tech House" eksklusivt kan bli vanskelig, da det er svært få utesteder som spiller slikt.

Dersom du snakker om å være musikk produsent, så er det aller viktigste å dele musikken, få den ut og ta imot kritikk. For å kunne jobbe som produsent å i det hele tatt tjene noen kroner, må folk høre på musikken din / vite hvem du er. Slår ikke musikken du produserer an med det første, må du være tilbøyelig til å inspirere deg av tilbakemeldingene du får.

Dette er ikke ment som et slag i magen, men noe sier meg at du fortsatt har en lang vei å gå! :)

Lenke til kommentar

1. Du må kunne DJ`e (Teknisk, oppbygging av et DJ set, lese publikum)

2. Du må ha en unik musikksmak som skiller seg ut og helst ha en unik stil på mixingen

3. Du må bygge et nettverk

4. Du må promotere deg på sosiale medier (Soundcloud, Mixcloud, Facebook etc)

5. Du må sende promo mixer til diverse utesteder/klubber.

 

Får du til dette er du på god vei. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...