Gå til innhold

Elsparkesykkel til gutt, hva er ok?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Må han kunne løfte den eller ikkje (de veier alt fra 7 til 40kg).
Effekt - det holder massevis med 350-500W. 250W bør også vare nok til 13 åring.
Videre ville eg satse på luftdek (bedre komfort og bedre grep på veien, spesielt om det er litt våt føre).
Fjæring er kjekt å ha, mye bedre komfort. Om det er bra fjæring (Kaabo Mantis, Zero 10X o.l.) kan ein hoppe med el-sykkel, gjøre triks o.l. Men det går også på komfort, da bra fjæring gir bedre stabilitet (går ut i fra at han ikkje kjører meir enn 20km/t). I høyre fart trengs det stiffere, selvf.
Så er det med batteri. Du bør estimere med ca 70% av det produsenter oppgir. I noen tilfeller får du både mindre og mer. Kor langt må han kjøre på ein ladning?

Alt som er nevnt her er med på å øke vekt og pris. Så må du berre sette deg ned, se kva som er viktig for dere, kva som er tilgjengelig og kor mye du er villig til å bruke på el-sykkel.

HX X7 er ganske grei model, syns eg. Wizzard scooter (må bestilles fra Tyskland, om de leverer) eg også ganske bra. Inokim er kvalitet, men den kosta.

Lenke til kommentar

Heheyy, flere som får opp øya for HX X7! Jeg har en selv, brukt hele sommeren, den er genial.

Positiver:

- Høykvalitets batteri som enkelt kan skiftes ut. Batteriene har gått ned i pris fra 2000 kr før sommeren til ca 1200 i dag. Jeg på ca 100 kg + sekk med matvarer og ekstra batterier ca 10 kg kjører omtrent  1 mil per batteri i kupért terreng og i halvkaldt vær. Kan tas enkelt ut og lades separat, så du slipper å lade batteriet der elsparkesykkelen står.

- Slangefrie hjul, så du slipper en ekstra del som kan ødelegges. Obs: Du må kjøpe pumpe som kan skrues på ventilen, en vanlig sykkelpumpe holder ikke. Dette fås kjøpt hos g-sport eller g-max for ca 400 kr, da en høykvalitets pumpe.

-  Trinnløs vribar akselerasjonshåndtak, som brukes enkelt med tommelen. Tro det eller ei, men dette er faktisk en fordél. Ikke alle elsparkesykler har denne, mange har en du bruker med pengefingeren, så du må strekke fingeren og dermed får mindre kontroll over akselerasjon. Små detaljer som gjør en forskjell.

- Totalt et solid og billig produkt i forhold til konkurransen, etter min erfaring.

 

Negativer:

- Jeg har merket etter en tids bruk, muligens på grunn av kaldere vær (kulde gjør at ting trekker seg sammen), at det oppstår en knirke/gnisselyd ved hver minste bevegelse. Den kommer av batterihylsen, som er av metall, som ligger i styret inntil et lag plastikk. Dette er et irritasjonsmoment, men har ingen påvirkning på bruken annet en psykologisk. Har ikke prøvd å tenke ut noen løsning på det enda. Noe går det sikkert an å gjøre.

- Igjen: Dekkene MÅ fylles med luft før bruk, og -jevnlig- ved bruk. Det beste er å ha en pumpe med barmåler, men jeg har ikke funnet dette i butikk, bare på nett. Derfor er det en fordél å lære seg barnivået ved håndkraft, som skal være ca 3. Særlig når det blir kaldere ute, så luftnivået endrer seg drastisk når man er ute i kulde med produktet og inne i varmen, så bør man etterfylle både før man kjører ut, og når man har kommet hjem. Grunnen er at hvis barnivået blir for lavt, så slippes all lufta ut, og da må man knyte fast noe hardt og stramt langs/rundt dekket og pumpe opp på nytt. Det er mindre jobb å jevnlig pumpe dekk.

En annen faktor når det gjelder dekk, er at uten riktig trykk, så har det etter min erfaring oppstått bulker/dumper i dekkene, som gir ujevn kjøring, og risting i styret, som gir ubehagelig kjøreopplevelse.

- En faktor som gjelder alle elsparkesykler: Å skifte dekk er ingen enkel sak før man har fått trent seg. Jeg har lagd en egen tråd om dette, men kan ta det enkelt: Du må ha en 18 mm skiftenøkkel, 3 dekkspaker av plast, og unbrakonøkkel (alt fås på clas ohlson). Sett av god tid, gjerne en hel kveld eller to. Åpningen på dekkspakene må knipes av med knipetang for at de skal passe over mutteren i senter av dekket. Men det er verdt jobben, for du vil ikke klare å få av gummien uten dekkspakene.

- Ellers har jeg ikke mye negativt å si om HX X7.

 

Som nevnt over: Sørg for å kjøpe 350 watt-modellen. Jeg har kjøpt via e-wheels. Mulig det fremdeles er black friday-tilbud (uke), så jeg ville slått til. Kjøp 2-3 ekstra dekk på kjøpet så du har de liggende.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Uten for mye erfaringer med elsparkesykkel må jeg si at dette var moro saker. Viktig å fylle nok luft i dekkene ja. Litt tricky å fylle i framdekket. (Følger med en forlenger som skrues fast i ventil. Problemet er at luft renner ut før man får skrudd av forlenger. )

HX X7 virker solid bygget og er behagelig med store hjul. Drar fint min 100 kg kropp. Guttungen enda bedre :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Godt å lese! Regnet med det :) Det blir ikke så mye styr med lufttrykk når det blir mer stabil og varm temperatur utendørs.

Kan godt dele et lite nytt problem som har dukket opp. Bestilte to nye gummidekk (yttergummi) for to måneder siden til å skifte på fordekket. Har latt de ligge siden da siden jeg ikke har hatt mulighet til å bytte dem siden da. Prøvde for noen dager siden. Det virker som at de har endret størrelse på dem, for den er plett umulig å få tredd på. Jeg vet det er riktig bestilt, for det står 8 1/2 tommer på dekket.

Fikk tips om å prøve å smøre på oppvaskmiddel, så skal prøve det neste gang, kanskje det går. Skal oppdatere igjen, så du vet hva som foregår med det.

Endret av Taurean
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...