Gå til innhold

Inspirert av Rettspraksis.no: Rettsavgjørelser skal bli gratis tilgjengelig


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+987123849734

Så bra. Så lenge man blir dømt på rettspraksis og denne rettspraksissen ikke er tilgjengelig for folk, så vet man heller ikke hva man har å forholde seg til av praktiserende lover og da har man i realiteten ingen rettsstat.

Lenke til kommentar

Dette fostrer spørsmålet: Hvorfor blir ikke dommer skrevet i en to versjon når de blir avsagt i utgangspunktet – en ikke-anonymisert for rettsapparatet og en anonymisert for offentligheten. Hvis vi mener at dommer skal være offentlige burde det vært standard, og da hadde vi sluppet hele problemet i utgangspunktet.

Endret av Tindin
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Kanskje paa tide da at noen slaar opp "LA-2009-55362" fra Agder Lagmannsrett, og ser hvordan "rettspraksisen" var tilbake i 2009.

Hint: Jeg mistet ett selskap med en aksjeverdi paa 12,5 millioner NOK i lagmennsretten, med en ikke-konkurranseavtale som fundament for aa doemme slik det ble doemt. I dag er slike avtaler ulovlige i hele Europa, da de i foelge den siviliserte verden resulterer i "yrkesforbud og slaveri, siden de i praksis forhindre ansatte fraa aa skifte jobb" - Noe som var mitt eksakte argument i 2009 foroevrig ...

Dommerne mente at jeg hadde vaert, sitat "illojal" ...

The irony ...!! :S

Lenke til kommentar

"– Hos oss foregår anonymisering ved at det først håndteres av halvautomatiserte løsninger, deretter gjennomgås dette av en saksbehandler, før det til slutt går til sistemann for å kvalitetssikre det som er gjort – det gjør vi i alle rettsavgjørelser. Det arbeidet kan ikke en maskin erstatte. Så å få det til med så lite midler virker helt urealistisk. "

Hvorfor ikke? Kan Lovdata gå ut med feilraten i de ulike stegene? Dette er nettopp noe maskinlæring innen NLP er blitt god på så det er overraskene at Lovdata er så bastante.

Lenke til kommentar

1.5 mill høres ganske smått ut til et slikt prosjekt. Det skal gjerne vedlikeholdes også? Det er klart at all informasjon rundt rettsstaten bør være lett tilgjengelig for alle, men å gjennomføre det på en god måte slik at alle lett kan søke og lese seg opp på dommer kan være vanskelig. Det hadde vært lettere for staten å bare betale lovdata for jobben slik at alle får tilgang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...