Gå til innhold

Danske forskere vil stoppe kjeften på klimaskeptikere med ny orkanmodell [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har danskene gått på en økonomisk smell med denne artikkelen? Klima har selvsagt en økonomisk konsekvens, med naturkatastrofer som kan medføre store tap i form av liv og eiendom. Det er dermed ikke det samme som å relatere virkning tilbake på årsak. Flom, skred, jordskjelv, storm og tornado i ubebygd område har sjelden vært gjenstand for de store overskrifter, men de skjedde. Antall og styrke gjennom årene er vel den beste indikator på hvilken vei det bærer med klima, ikke de økonomiske konsekvenser som heller viser menneskers utbredelse og urbanisering.

 

Lenke til kommentar

Det finnes åpenbart mange mer eller mindre kreative måter å beregne orkanhyppighet på. Svaret man får vil naturligvis være avhengig av beregningsmetoden.

Hvis man har som utgangspunkt at man vil stoppe kjeften på de som ikke er overbevist om at hyppighet/styrke har økt signifikant, er det selvfølgelig fristende å velge en beregningsmåte som gir det resultatet man ønsker seg. Dette er et skoleeksempel på hvordan man IKKE gjør seriøs forskning.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...