Gå til innhold

BSU sparing tips


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har noen spørsmål angående BSU sparing. Jeg er nå snart ferdig som lærling og har vært det i 2 år. Jeg har da satt inn penger på BSU, 2 år, 50 000kr totalt. 

 

Jeg er er 20 nå og har tenkt til å begynne å studere neste år bachelor eller master 3/5 år.

 

Jeg lurer hovedsaklig på hvis jeg da tar bachelor/master, burde jeg fortsatt vente med å sette inn på BSU til jeg begynner å skatte igjen eller skal jeg bare ta å sette inn neste år selvom jeg ikke skatter og mister da skatte fradraget?

 

Er det veldig dumt å sette inn penger når man ikke skatter?

 



Anonymous poster hash: 04423...f22
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-YQ8U8xbZ

Du bør ikke spare på BSU hvis du ikke skatter mer enn 5000kr. 

Hvis du ønsker å spare til bolig i år med lav inntekt bør du heller opprette en Boligsparekonto (BSU2 / BSU Pluss). Dette er en konto som tilbys av de fleste banker i dag. Den har samme gode renten som vanlig BSU, men den har ikke skattefordelen.

 

Hvis du fortsatt har 50k på BSU når du blir 24 år kan du bare begynne å spare på den igjen, selv om du har lav inntekt. Dette fordi det er 10 år igjen til du når aldersgrensen, så da er det ikke noe mer tid å hente for å få bedre utnyttelse av skattefordelen.

Som student bør du ta en vurdering av økonomien din og plassere pengene dine deretter. 

Du kan opprette sparekonto i Svea med 2,4% rente
Et annet triks du kan gjøre for å få mest mulig ut av sparepengene (risikofritt) er å sette alle sparepengene på boligsparekonto 1. januar, og deretter ta de ut igjen 31.des. På denne måten kan du tjene renter (ca. 4%) på pengene gjennom hele året, uten å låse dem i boligsparekontoen.

Lenke til kommentar

Du har 10 år med BSU-sparing igjen. 10 år x 25 000 kr = 250 000 kr som pluss dei 50 000 kronene som du har spart opp er maksbeløpet på BSU-konto.

 

Så sjølv om du kanskje ikkje får fullt skattefrådag dei åra du studerer så er det ingen grunn til å ikkje bruke BSU-kontoen, du har uansett ikkje tid til å få maks uttelling etter at du er ferdig med utdanninga.

 

Dei åra du studerer og kanskje ikkje skattar så vil du berre få nytte av renta på BSU-kontoen.

 

Einaste teoretiske grunnen til å ikkje spare medan du er under 33 år sjælv om du ikkje får fullt skattefrådrag er at kanskje aldersgrensa på BSU-kontoen blir auka, men det er ingen ting som tydar på det no.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...