Gå til innhold

Tips til løpesko?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har prøvd å forstå hva som er viktig å se etter i løpesko mange ganger. Det er individuelt.

 

På asfalt og løpebånd kan det være best med minst mulig mønster under for lettest mulig kontakt. Løper du med glatte sko på grusunderlag så vil du merke at du sklir lettere og får dårligere kontakt. Kan være skummel på sandete fjell for eksempel.

 

Brede sko gir bedre grep og mindre risiko for overtråkk, men kan føles som man må jobbe mer for hvert steg. Samtidig har fotens passform noe å si.

 

Jeg har alltid kjøpt for lange sko, noe som har resultert i smerter i legg foran. Poenget er at det er vanskelig å velge riktig lengde og størrelse i butikken. Dette krever at man bruker dem noen runder før man virkelig merker om de passer. Men generelt: IKKE kjøp for store eller for lange sko! Sørg for at det ikke er særlig mye ekstra plass foran tærne.

 

Angående såletykkelse, så regner jeg med at det har litt med vekt å gjøre. Jeg veier ca 100 kg, så for meg blir lett jogging det mest riktige, og jeg trenger ganske mye demping. Lette folk blir det ikke så mye belastning på føtter, knær og bein, så jeg regner med at de kan bruke tynnere sko, som da gir mindre vekt og sikkert et lettere steg og løpeflyt.

 

Du bør vel egentlig ha to par, ett til ute og inne. Men det går fint an å skylle dem opp-ned i dusjen etter bruk, hvis du vet du skal bruke dem inne dagen etterpå. Spørs bare på underlag og bruk igjen da.

 

Å komme med spesifikke merker er vanskelig, da det er så mye forskjellig. Det beste er å bruke noen timer i butikken og prøve alt mulig forskjellig. Og ja, jeg vil nok nevne at du bør tenke selv, ikke la selgeren gnåle og pushe ting på deg. Kommer bare til å gjøre deg mer usikker. De kan komme med gode råd og tips, men hovedsaklig vil de at du skal velge et par og betale. Da kan du bli pushet til å gjøre forhastede valg. DU skal velge, ikke DEM. Så det beste er å bruke hundre år og finne ut selv.

 

Skulle du velge feil, husk at du kan selge dem på finn.no for å få igjen litt penger, og kjøpe et nytt par.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Prøv å finne en butikk som har 

  1. Betjening med kompetanse innen løping.
  2. Tredemølle som du kan teste skoene på.
  3. Stort utvalg av ulike skomodeller.

Hvis du finner en butikk som tilbyr deg å teste skoene på tredemølle er det god sjanse for at 1. og 3. også er tilfredsstilt. Min erfaring med slike butikker er at de er mer opptatt av å hjelpe deg å finne riktig sko enn å selge deg den dyreste skoen de har. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...