Gå til innhold

FN - artikkel, er folk apatiske til fredsbevarende krefter?


Anbefalte innlegg

https://www.facebook.com/nettavisen.no/posts/10157720252901940?comment_id=10157720604841940&reply_comment_id=10157729998231940&notif_id=1570720865585107&notif_t=feed_comment_reply&ref=notif

Les kommentarfeltet. Det skremmer meg hvor mange folk som tydeligvis er utrolig ubevisste til hva fredsbevarende styrker spiller for en rolle i verden. Det er sikkert langt over hundre folk som mener det bare er tull og tøys og ikke har noen effekt i verden, og hvis dét måler den generelle meningen, så betyr jo det at 95% mener fredsbevarende styrker bare er tull og tøys, uten å backe det opp med noe som helst av fakta.

Det tar meg ikke lang tid å google frem lenker som viser til store effekter i fredsbevarende og human retning:

https://www.google.com/search?client=firefox-b-ab&sxsrf=ACYBGNQP5vv7WXaaSIE826NRQHIlTYu-Cw%3A1570828869023&ei=RfKgXYmRAZPKmwWTzproAw&q=Un+latest+achievements&oq=Un+latest+achievements&gs_l=psy-ab.3..0i30.2806.2806..3342...0.0..0.120.120.0j1......0....1..gws-wiz.eCf98gukuNQ&ved=0ahUKEwjJx_bFkZXlAhUT5aYKHROnBj0Q4dUDCAo&uact=5

https://www.un.org/en/year-in-review/

https://peacekeeping.un.org/en/our-successes

https://time.com/4085757/united-nations-achievements/


Er det virkelig så mange apatiske og uintelligente mennesker i dette landet? Eller er alle disse folka betalte av organisasjoner som ønsker å spre uro? Jeg finner ingen annen logikk.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som et barn som en gang drømte om å være med i FN sine fredsbevarende styrker, fordi det er det eneste stedet hvor du faktisk har muligheten til å bokstavelig talt kjempe for rettferdighet i verden:

 

Kina, Russland, Frankrike, England og USA ødela FN med sine vetorettigheter.

 

Mens fredsbevarende styrker fremdeles er noe av det mest rettferdige og uniformt gode som finnes her i verden, så har stormaktene og politikk ødelagt FN sin legitimitet, i alle fall de siste tjue årene.

 

FN burde stoppet Putin fra å kontrollere Russland. Sørget for demokratiske valg i Kina.

Sørget for å minne USA sin kongress på at Trump-administrasjonen faktisk bryter grunnlovens ånd.

Lagt tyngde på etterretning som viser de faktum at Russland, Iran, Saudi-Arabia og Kina driver storstilte propagandakampanjer og fiendtlige oppkjøp i vesten som overhode ikke finnes godvilje eller gode intensjoner bak, kampanjer som har ført til en økning i høyrepopulisme, fremmedfrykt, gryende økonomiske tap og statsgjeld, samt sensur fra innsiden av korporasjoner som trenger å tilfredsstille aksjonærene som holder til ute av landet.

 

De burde minnet om at USA burde hatt omvalg.

At Brexit utelukkende var mulig fordi folket var villedet av propaganda, og bedt dem om å reversere.

 

Men Kina og Russland, og USA, er med i FN.

Derfor kan de ikke fungere som verdenspolitiet de kunne vært, verdenspoliti for verdens statsoverhoder, slik at statsoverhodene måtte svare til noen andre enn bare folket, om de brøt menneskerettighetserklæringen eller sitt eget land sin grunnlov.

 

...

 

FN har simpelthen tapt seg.

 

Men de er fremdeles et av de beste håpene vi har.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...