Gå til innhold

Råd om PC til musikkproduksjon


Anbefalte innlegg

Jeg skal kjøpe ny PC som primært skal brukes til musikkproduksjon. Har eksternt lydkort og slikt allerede (pluss skjerm, keyboard etc), så trenger bare selve maskinen. Har sett på Komplett Silent Home (https://www.komplett.no/product/10862/pc-nettbrett/komplett-pc/komplett-home/komplett-silent-home) og vurderer om den kan være noe, særlig om jeg dobler Ram-mengden. Noen synspunkter her på det? Tenker å kjøre Ableton Live eller Cubase.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Artig, jeg leste denne og tenkte. Kan da ikke være mye kraft som trengs for å jobbe med lyd. tok feil der. Skulle egentlig anbefale noe vifteløst siden støy fra dataen sikkert er fyfy, men du trenger i følge ableton live de beste CPU på markede, 

 

Linken under er det jeg fant.

https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/209775305-What-computer-should-I-buy-

 

Sikkert noen her som har bedre peil på hva som er best for pengene på toppen, men poenget er uansett at du skal putte penger i CPU'en Mange tråder, høyt oppe på benchmark. Du trenger 16Gb ram eller bedre og en SSD. På CPU ikke går for noe som er dyrere enn AMD Ryzen 9 3900X (5390kr) den er den beste CPU som ikke koster en ekstra null. Selv om de skriver så bra som mulig tipper jeg det er overkill. Kanskje Ryzen 5 3600 (2150Kr) heller er riktig ballangse mellom pris og ytelse. En annen ting å ta hensyn til er Watt, varm PC er en bråkete PC, lenge siden jeg har tittet på CPU så vet ikke om Ryzen er dårlig på det området.

Lenke til kommentar

Kan legge til at Agentspoon lager veldig gode PC pakker. Tenker Black Refinery kan brukes som en handleliste:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1578470&p=21587345

 

Ser ikke ut som du trenger skjermkortet om du ikke har planer om å spille litt på den eller andre 3D applikasjoner. da blir pakka med en gang ganske billig. Står også noe om å oppdatere Bios på hovedkortet, om du vil ungå det så finne et nyere motherboard som har støtte for ryzen 5 fra start.

Lenke til kommentar

prosessoren som er på den komplett-pc-en jeg lenker til, er den for kjip da? 

 

Jeg tipper den kommer til å holde i massevis, men det avhenger jo selvfølgelig litt av hvordan du bruker den. Om du ikke skal gjøre opptak i 40 kanaler samtidig, der alle har hver sin lange kjede med plugins, så går det nok finfint.

Lenke til kommentar

Så bra! Men er Black Refinery uten skjermkort mer valuta for pengene? Ser den lander på 7500 da med 16 GB ram og 1tb harddisk, som begge deler er dobbelt av Komplettmaskinen. Hvordan er prosessoren på Black Refinery sammenlignet med komplett silent home-maskinens default-prosessor?

Lenke til kommentar

Så bra! Men er Black Refinery uten skjermkort mer valuta for pengene? Ser den lander på 7500 da med 16 GB ram og 1tb harddisk, som begge deler er dobbelt av Komplettmaskinen. Hvordan er prosessoren på Black Refinery sammenlignet med komplett silent home-maskinens default-prosessor?

 

Jeg tror den i Black Refinery faktisk er bedre egnet, og at dette dermed absolutt vil være mere valuta for pengene for din bruk. Prøv å søke litt i forumet på kvraudio.com, og se om noen har kommenter prosessorene der.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det fra Komplett er helt grei.

 

Black Refinery er bedre. Et par kommentarer til den:

Den må ha et skjermkort, men det kan være av rimeligste sort. Du må også ha Windows lisens.

Eksempel på forholdsvis rimelig skjermkort: https://classic.prisjakt.no/product.php?p=4329588

Rimeligste sort: https://classic.prisjakt.no/product.php?p=3514035

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Så ikke at det hadde kommet svar. Du spurte om en sammenligning av CPU:

https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-5-3600-vs-Intel-i5-9400/3481vs3414

Ryzen kommer ut med et score på multithread 19916 mot Intelen på 11943

 

Det er et hav av forskjell, men som andre sier det er ikke sikkert du trenger det. Jeg har ikke brukt Audio software før, jeg baserte meg bare på det ableton sa. Det de sa kan jo være beregnet for tyngre oppgaver enn du trenger eller at det bare tar noen lenger tid å fullføre. Intellen er over minimums kravet. Ryzen er derimot fremtidsrettet og vil håntere femtidens software bedre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...