Jump to content

MrFoss

Medlemmer
 • Content Count

  97
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MrFoss

 1. Så en sammenligning av Polestar og TM3 som jeg fant intressant siden han ikke hadde så bra mic. Du kan da høre støyen i TM3 og polestar2. Han nevner spesifikt at det er støy i begge, men i polestar 2 er demperne veldig bråkete. Så det dundrer litt i bilen hver gang demperene må jobbe. DEt kan man også høre i opptakene fra hver bil. https://www.youtube.com/watch?v=aKKo7r8OSwU
 2. Med en økende elbil andel kan det godt bli sjeldent med bensinstasjoner. Kommer litt an på hvordan de omstiller seg.
 3. Jeg hadde en liten eureka her i helgen. Kjørte hjem og så etter den billigste diselen. Fy faen så dig det skal bli når jeg ikke lenger trenger å forholde meg til bensinprisene. Har planer om å få elbil, men tenkte jeg skulle vente til det kom noen bedre utvalg og pris på bra familiebiler. Har også en kid som driver å vandaliserer baksete for tiden så kan være greit å utsette nybil. Det blir så digg når jeg starter hver tur med "full tank". Jeg er også av typen som kan få litt rekkevide angst når tanken blinker tom og jeg ikke ønsker å endre kurs for å finne disel, så blir nok en bil med mye rekkevidde. Med 400+ Km rekkevide blir det ekstremt få ganger jeg vil trenge å forholde meg til lader.
 4. Hadde jo gitt et fortrinn over det å eie selv, men tipper det blir stort sett brukt på strekninger som man når uten å mellomlande. Tror rekkevidde angst blir interessant. Vet at med quad droner så er det natt og dag om det er vind når det kommer til flyvetid. Motvind kan sikkert korte ned rekkevidde betraktelig. Får håpe at 96Km er med en 10-20% igjen i batteriet.
 5. Takk, blinksa litt der. 96Km kunne nok blitt noe bedre dog det er langt i luftlinje som du viser til i posten over.
 6. Tror rekkevidden på 240km er bra nok, kanskje høyere kapasitet er bra for å slippe å lade så lenge. Dette er jo som andre nevner attraktivt for folk med vanskelige pendler ruter. Eller feks fra by til flyplass. Støy og energi forbruk er mine største bekymringer. Har en kar som flyr fra hytta til huset sitt regelmessig (2-4 ganger i uka tipper jeg) her jeg bor. Det er nok en 100 000-200 000 mennesker som må glede seg over støyen hver tur. Nå blir det sikkert bedre med el motorer dog det har potensialet til å bli my mer enn en veldig rik fyr som flyr over hodene våre. Selv om det ikke støyer like mye så høres nok støyen bra da det er direkte linje til så ekstremt mange på bakken når man flyr. Ikke noe terreng til å stoppe eller dempe lyden.
 7. Er litt synd, start prisen er god, men man har jo blitt litt bortkjemt på utstyr fra de andre el bilene. Er jo feks ikke ryggekamera før neste utstyrsnivå. Så glass tak må man opp i 455 000kr. Når man har kjørt en bil med bra glasstak er det kjedelig å gå tilbake. Så da er det lett å ende opp på beste utstyrsnivå, da blir det plutselig veldig dyrt for en bil som bare har 58MW. Så om man er nøktern på utstyrsfronten er dette en bra bil, men er du ikke synes jeg den er veldig dyr.
 8. Jeg liker ikke løsninger som hadde vært best om vi hadde et felles system. Feks Mobil og fiber nettet. Det er et sluk av penger som går med på 3 mobilnett i Norge i tillegg til at det blir opp til 2-3 aktører hvor mye konkurranse de ønsker eller om de skal begynne med kartellvirksomhet. Er rimelig lett for de få å starte kartellvirksomhet. Sette det på spissen, jeg tror får her tror vi er tjent med samme opplegg i strømnettet. Hvor hver enkelt aktør må lage sitt eget høyspeningsnett og lavspenningsnett. Hvor konkurranse er redusert til hvem selskaper som har mulighet til å fysisk kobble seg til huset ditt. Tesla sitt ladenett er litt i gråsonen, men det hadde vært supert om staten kunne insentiver et system hvor det er fritt for alle. Gjerne med Elbil foreningen involvert så det blir tatt hensyn til ting som superladere for biler som kan utnytte den etc.
 9. Ikke hvis det kommer en fix til mobilen din, men ser problemet det er et stort område med grått på hvor alvårlig problemet er.
 10. har lurt litt på hvordan dette er i praksis. Om en mobil produsent slutter å sikkerhets oppdatere en mobil etter ca. 3år, kan man da forsøke å få den reklamert. Videre om ikke stop i oppdateringer er nok for reklamasjon, kan man da f.eks. i dette tilfelle med et stort sikkerhets hull reklamere telefonen. Hadde vært fint om man kunne presse mobil produsentene til å holde mobiler oppdatert lenger.
 11. Jeg leste noen lurte på når thorium kommer. Spurte en kjernefysiker om det på en fest. Han sa at det finnes thorium reaktorer, men at grunne til at det ikke er brukt i stor skala er prisen for å bygge reaktorkammeret. Den krever mye større volum for å produsere samme mengde strøm som en vanlig uraniums reaktor. Reaktor rommet er innkapslet i veldig tykke vegger for å stoppe stråling og motstå trykk og eksplosjoner(tror jeg). Når volumet øker blir disse veggene veldig dyre og derfor ikke serlig konkurranse dyktige på pris.
 12. Er det ikke bare en fordel at fisken får noen fredede områder. Vil jo gi bedre fiske i områdene man kan fiske etter noen år.
 13. Helt enig i at det hadde vært fint med artikler som gikk i dybden på sånne nyheter. Er Legitime spørsmål og veldig interessante svar fra L11i9SZV, om de stemmer å viser det noe som har vært typisk for Musk tidligere. I de sektorene han ønsker å forbedre så ser han etter ineffektive etablerte metoder og finner et konsept som har potensialet til å revolusjonere. Husker også at han så på muligheten å selge billig byggematerialet rett fra borresjakten, for å spare penger på transport av masse. Det er ingen garanti for at det blir så billig som han håper, og dette er en fryktelig USA løsning på trafikk problemer, men vi kommer rikere ut av det uansett. En løsning som man kan bygge videre på. Her får man et forsøk på å forbedre individuell transport. Når det er ferdig kan vi se hvor bra det er sett i forhold til offentlig transport. Om det fungerer bra kunne det for eksempel i oslo vært aktuelt med små busser som gikk hele tiden. 240kmt med avganger hvert 1-5min hadde jo vært ganske digg. Alt sammen i en sånn heis mentalitet hvor poden bare stoppet på de stasjonene som det var noen som skulle av på.
 14. Hvorfor skulle ikke Tesla hente inn kostnaden av vedlikehold fra brukeren? Desto høyere vedlikehold = flere ladestasjoner = flere brukere. Et regnestykke som er i balanse så fremt man ikke bygger for mange stasjoner. Trenger vi micro transaksjoner for å drifte bensinstasjoner? Hvordan greier de å vedlikeholde seg uten micro transaksjoner?
 15. Takker for feedback, tenkte du da på en ekstern eller er det nå en del AV revcivere som kan sende trådløst?
 16. Snakker du om blodlating? For det meste av annet ble hentet fra gamle greske, romerske og arabiske tekster. https://en.wikipedia.org/wiki/Medieval_medicine_of_Western_Europe
 17. LOL! Hilsen en som sier han har studert dette i årevis. Du beviser jo her at du ikke har snøring på hva evolusjonsteorien sier. Her har vi endelig noe håndfast. Gamlefar forstår ikke noe helt elementært ved evolusjons teorien som han hevder å ha studert i mange år. Da er det ikke rart at han ikke helt forstår bevis og argumenter heller. Korte trekk, Mutasjoner skjer hele tiden, men bare de som gir et fortrinn ovenfor andre av samme art føres videre. Også oppsummert som "De sterkestes rett/Survial of the fitest". Så når en ape rase utviklet en større hjerne gjennom en tilfeldig mutasjon, så var det et fortrinn ovenfor de andre og etter noen millioner år dominerer den mutasjonen verden.
 18. Tok meg dessverre tid til å lese noen av dine innlegg. Du tok deg tydelig ikke tiden til å lese det du siterer. Svarer et allerede i sitatet ditt. Kan sikkert oversette det for deg. påstander uten bevis, kan avfeies uten bevis. Les litt på evolusjons teorien du hevder å ha studert i mange år. Der har du en av de mest omfattende bevisene på en vitenskapelig teori du kan komme over. Dels fordi mennesker liker å bruke mye tid på å forstå sitt eget opphav og for å forstå hvordan vi fungerer; og dels fordi det er så ekstremt mye bevis å finne som forsterker hypotesen. Nevner noen, dinosaurer, ape til menneske, DNA forskning, alle nye hunderaser, alle nye grønsaker, troglodytter. Listen er enorm. Jeg er veldig glad i en god diskusjon, men den forutsetter at man snakker med noen som forstår seg på hvordan logiske argumenter og bevis fungerer. Du kan fantasere så mye du bare vil det er ikke min oppgave å motbevise all din fantasi.
 19. Bullshit, dine post kan oppsummeres i en syklus mellom useriøse utsagn, tåpelige eller løgnaktige påstander (vanskelig å vite om du tror på det du sier) og avslutte med å hevde at andre er useriøse. Og ja dette er et useriøst innlegg, men dine post fortjener ikke mer tilbake. What can be asserted without evidence can also be dismissed without evidence
 20. Den siste delen traff veldig mine erfaring med folk som har bestemt seg for hva som de ønsker at resultatet skal være. Jeg møtte en fyr på backpacker tur i Laos. Han var fra Portugal og hadde reist rundt hele verden, så artig kar å snakke med. Spesielt hans teorier om verden var underholdende. Husker spesielt denne en logiske slutning. Den største pyramiden består av 2mill stein på mange tonn eller noe sånt. De ble bygget på 20år dvs at de måtte plassert en Sten hvert 5minut eller noe sånt i 20år, uten moderne hjelpemidler. Kan du forklare hvordan de kunne ha fått til det. Nei… Aliens! Han synes det var bevis nok. Aliens forklarte jo hele greia. Om de hjalp til så ville de lett greie det på 20år med tid til gode. Intelligent design er på mange måter en litt mer finpusset versjon av denne portugiserens logikk. Ironisk nok så ville Aliens fungert like bra å putte inn i stedet for ID i de fleste eksemplene ID kommer med. Den ville i tillegg forklart hvorfor ting ikke er perfekt, da Aliens ikke er ufeilbare. Kanskje han som hadde jobben med øyne hadde løyet på CV sitt da han fikk jobben.
 21. Antar at du har noen tillegs krav, ikke en Jaguar eller Tesla? Er vel også en hel del andre SUV som kommer nå men husker ikke om de infrir firehjuls trekke og lang rekkevide.
 22. Du glemte en viktig ting, vi trenger ikke stole på noen som helst. Så fremt deres konklusjoner er basert på vitenskap, kan du sjekke hans funn og hypoteser. Det er fult mulig for en intelligent design å freme sin teori så fremt han har noen bevis på sin hypotese. Om ID var ekte så ville det vært mulig å hypotese teste evulosjons teorien og falsifisere den. Om vi ser bort i fra relgiøse ønsker og bønner om at evulosjons teorien er feil, så vile det også vært en av de mest gjeve prestasjoenen for en biolog/zoolog og kunne presentere en hypotese som erstatter evulosjons teorien. Om feks noen kunne bevise at vårt DNA ikke muterte men heller var endret av mars boere, så hadde han fått sitt navn blant de store. (Einstein, Newton)
 23. Så ikke at det hadde kommet svar. Du spurte om en sammenligning av CPU: https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-5-3600-vs-Intel-i5-9400/3481vs3414 Ryzen kommer ut med et score på multithread 19916 mot Intelen på 11943 Det er et hav av forskjell, men som andre sier det er ikke sikkert du trenger det. Jeg har ikke brukt Audio software før, jeg baserte meg bare på det ableton sa. Det de sa kan jo være beregnet for tyngre oppgaver enn du trenger eller at det bare tar noen lenger tid å fullføre. Intellen er over minimums kravet. Ryzen er derimot fremtidsrettet og vil håntere femtidens software bedre.
 24. Kan legge til at Agentspoon lager veldig gode PC pakker. Tenker Black Refinery kan brukes som en handleliste: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1578470&p=21587345 Ser ikke ut som du trenger skjermkortet om du ikke har planer om å spille litt på den eller andre 3D applikasjoner. da blir pakka med en gang ganske billig. Står også noe om å oppdatere Bios på hovedkortet, om du vil ungå det så finne et nyere motherboard som har støtte for ryzen 5 fra start.
 25. Artig, jeg leste denne og tenkte. Kan da ikke være mye kraft som trengs for å jobbe med lyd. tok feil der. Skulle egentlig anbefale noe vifteløst siden støy fra dataen sikkert er fyfy, men du trenger i følge ableton live de beste CPU på markede, Linken under er det jeg fant. https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/209775305-What-computer-should-I-buy- Sikkert noen her som har bedre peil på hva som er best for pengene på toppen, men poenget er uansett at du skal putte penger i CPU'en Mange tråder, høyt oppe på benchmark. Du trenger 16Gb ram eller bedre og en SSD. På CPU ikke går for noe som er dyrere enn AMD Ryzen 9 3900X (5390kr) den er den beste CPU som ikke koster en ekstra null. Selv om de skriver så bra som mulig tipper jeg det er overkill. Kanskje Ryzen 5 3600 (2150Kr) heller er riktig ballangse mellom pris og ytelse. En annen ting å ta hensyn til er Watt, varm PC er en bråkete PC, lenge siden jeg har tittet på CPU så vet ikke om Ryzen er dårlig på det området.
×
×
 • Create New...