Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Finne riktig terapeut


Anbefalte innlegg

Skal prøve å forholde meg kort

 

Jeg og min partner sliter. Vi har et langvarig forhold med barn. Vi eier hus sammen og har det ellers bra, men det er en ting som sliter på forholdet. Mitt forhold til cannabis.

 

Jeg er en person som fungerer sosialt. Jeg er en flink forelder og har en trygg jobb. Alt er som vanlig i A4 familie. Det eneste "forskjellen" er at jeg ønsker å slappe av med litt cannabis en fredagskveld. Når barn er lagt og husarbeid unnagjort.

 

Det er ikke noe poeng og fortelle meg at jeg bare skal slutte eller at jeg har et problem. Det jeg trenger råd til er å finne en riktig terapaut. I dagens samfunn er det dessverre slik at man blir stigmatisert og stemplet som en rus-misbruker så lenge man ikke ruser seg på alkohol eller tobakk. Jeg vet at å snakke med dette med fastlege og/eller terapeuter er risikbelt.

 

Det har fungert tidligere og jeg ønsker å gå dypere i hva som gjør at min partner er så redd for dette. Hadde vært fint med en nøytral 3. part som kunne kanskje hjelpe oss med å forstå hverandre. Det er snakk om å kose seg når alt ansvar er utført. En kveld i ny og ned. Jeg drikker forøvrig sjelden alkohol. Ønsker heller å kose meg med cannabis når jeg er i sosiale sammenkomster hvor folk drikker.

 

Er det noen som har råd eller erfaring rundt dette så del gjerne. 



Anonymous poster hash: 189cc...edd
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Loven er jo loven da og narkotika narkotika, selv om argumentet med cannabis vs alkohol og tobakk er reelt nok. I en familiesetting hvor sikkert hun tenker stabilitet og å minimere risiko for barn og passe på ryktet ditt og å unngå strafferettslige reaksjoner lovmessig, ser jeg konfliktgrunnlaget. Du tenker nok at siden du er så fornuftig ellers så må du få kunne unne deg denne lille lasten. Det er tross alt litt nedetid og litt me-time i en ellers hektisk hverdag. Problemet er bare at politiet ikke er like liberal i sitt syn som det du er. De ser rimelig svart/hvitt på dette som narkotika-kriminalitet, og så lenge det er dette som er realiteten så vil det alltid løpe en risiko. Så lenge dette skjules for barn er det neppe snakk om å være en åpenbar dårlig rollemodell. Det du gjør med cannabisen kan vel sies å logge av litt den normale sinnsstemningen og oppsøke litt nirvana. Det som kan være et mulig alternativ er å finne andre aktiviteter som kan være en erstatning for deg. Hun er sikkert med på å stille opp for deg der om det kan bidra til større familiær trygghet og mindre bekymring for henne. Lykke til.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Tingen jeg ville funnet ut av her, var jeg deg, er hvorvidt "narkotikamisbruker" kan brukes mot deg i en evt fremtidig konflikt med samboer dersom det skulle på et tidspunkt bli et brudd og forhandlinger om omsorgsfordeling.

 

Jeg mener å erindre at jeg har lest tråder på juss forumet hvor ekser spør om råd om hvordan slikt kan brukes mot ekser - uten at jeg har fulgt diskusjonene til en konklusjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...