Gå til innhold

Tips til hobby?


Tigerbok

Anbefalte innlegg

Hei!

Dette høres sikkert dumt ut, men føler ikke jeg har noe morsomt å gjøre på fritiden, noe jeg liker å gjøre (enten det er alene eller med andre). Lurer derfor på om det er noen som har noen tips til hobbyer som er morsomme å gjøre :) kanskje ting å gjøre alene...ensom (samme det). Er en 21 år gammel gutt btw

 

Hadde satt pris på det!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Friluftsliv. Fint å gjøre alene, men kan også være en bro ut av ensomhet. Synes i hvert fall det er lettere å sosialisere på den måten, eller på treningsgrupper jeg har funnet gjennom studiet mitt, da har man et felles formål sammen og om samtalen ikke er allverdens så er det bare å bevege seg, man gjør noe sammen.

Man trenger egentlig ikke å gjøre noe mer enn å gå for å komme seg på tur, samtidig som det kan bli så tidsomfattende som man selv vil. 

Ellers er jeg veldig glad i å løpe og å sykle

Fotografi

matlaging/baking

Har du noe spesielt du liker å gjøre? Eller som du interesserer deg for?

Gaming er populært.

Selv tenkte jeg å prøve meg på strikking i juleferien. Er mest fordi det er en genser jeg har veldig lyst på (villmarksgenseren), og er billigere å strikke selv enn at andre gjør det (med mindre man har venner eller familie som kan gjøre det for en. dog er garn litt dyrt..). Men virker også som et greit tidsfordriv, så hvorfor ikke. 

Lesing er også "gøy". Eller noe man kan gjøre som hobby.. Selv er jeg mer en skjønnlitterær-person, men liker å dykke nedi sakprosa i blant også (spesielt naturvitenskap og psykologi). Kan låne bøker gratis på biblioteket. Går du på universitetet kan du bestille det meste via Oria (men tror man kan be de på biblioteket bestille til deg hvis det er noe spesifikt du vil ha).

Generelt å lære ting... Selv er jeg veldig glad i matte, så liker å pusle litt med det. Hvis du har hatt matematikk opp til videregående så er Lindstrøm sin Kalkulus fin å bygge videre med. (ellers finnes det ganske mange andre spennende bøker man kan bryne seg på, liker bla "How to prove it" av Daniel Velleman og "The art of problem solving").  Nettstedet Matematikk.net er ganske gull. Vurderer også å prøve å sette meg inn i Python i juleferien (har visst mye jeg har tenkt å gjøre da), men mest fordi jeg trenger det til noen skolegreier.

Men ja... Lettere å gi mer konkrete tips om du utdyper mer hva du interesserer deg for. Jo mer man lærer om noe jo mer interessant har det en tendens til å bli.

Og en siste gang; friluftsliv! Natur! (og nå som det er vinter: ski! kan finne til greie priser på finn)

For inspo til friluftsliv: https://www.instagram.com/psykolog.med.sovepose/

 

 

Ellers kan det være bekymringsverdig hvis det ikke er noe du finner morsomt å gjøre.. (kjenner du deg igjen i beskrivelsen av anhedoni?) Da kan en tur til fastlegen anbefales.

Endret av Kovalevskaja
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...