Gå til innhold

Lage multirom-system med denon x4400


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har nylig kjøpt et nytt rekkehus, og det nærmer seg tid for å planlegge løsninger med elektriker. I den forbindelse har jeg lyst til å få priset det å gjøre huset egnet for multirom-musikkavspilling. Rekkehuset er ganske vertikalt, med 3,5 etasje, fordelt over 150m2. 

 

Jeg har en Denon X4400H, som skal bli brukt som hjemmekinoforsterker i en TV-stue/filmrom. Denne støtter Denon Heos, og jeg tenkte derfor å sjekke mulighetene bak denne teknologien i første omgang. Det er en 9.2 forsterker, med pre-out for 11.2. Den har pre-out for zone2/zone3, med 1 kanal per sone.

 

Jeg har nå 5.1-anlegg, men skal høre om elektriker kan lage opplegg for fire takhøyttalere, for å få et 5.1.4-anlegg. Forsterkeren har da 2-pre-out kanaler igjen, som kan brukes for å prosessere lyd til f.eks 2 sett mono-takhøyttalere/1 sett stereo i resten av huset, stemmer dette? For å kunne lage sone 2 og 3 med takhøyttalere i f.eks stue og soverom, så trenger jeg da å koble til en effektforsterker, eller har jeg misforstått da? Vil det finnes en effektforsterker som kan kobles til Zone2/3 pre-out, eller må jeg ha 1 effektforsterker per sone? For å drive f.eks 4stk mono-takhøyttalere fra B&W, så trengs vel ikke en særlig kraftig forsterker.

 

Grunnen til at jeg ønsker heos, er at deres trådløse høyttalere får bra kritikk, og jeg kunne gjerne tenkt meg å bruke så mye av funksjonene til X4400 som mulig. I tillegg har X4400 amp for rca, slik at jeg kan koble LP-spiller til multirom, som er et ønske.

 

Eller gjør jeg det veldig tungvindt ved å binde meg til HEOS, dersom f.eks sonos er enklere/bedre?

Jeg ser for meg 2 soner i huset, utenom filmrommet, med kombinasjon av takhøyttalere og enkelte wifi-høyttalere i tillegg.

 

Takker på forhånd for alle synspunkter!

Endret av Martin H
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Det vil funke å bruke de ekstra kanalene som sone 2 og 3, men ville nok heller anbefalt å gått for Heos høyttalere i de rommene du ønsker lyd. Er mye enklere, og du slipper unna radio støy hvis du er uheldig med lange strekk til høyttalere i andre rom.

 

Jeg tror du ikke får brukt Heos delen av forsterkeren til å spille forskjellige ting i de forskjellige sonene.

 

Det vil også mest sannsynlig være billigere enn å får elektrikker til å legge opp kabling for det.

 

Du skal ha mulighet til å bruke LP spilleren koblet mot en Heos enhet i ett rom til å spille i ett annet rom, men bør testes ut hos Hifi Klubben for å være 100% sikker (Har ikke testet Heos selv). Det funker på Sonos og Bluesound, og bør gjøre det her også.

Lenke til kommentar

Ja, vil nok være enklere med heos-høyttalere. Jeg har spurt om pris på takhøyttaler til badet, for her synes jeg det er mye mer praktisk. Utover dette, blir det trådløse høyttalere. Skal dra innom HiFiklubben og høre hvordan de anbefaler å koble det sammen.

 

Hjemmekino blir nok 5.1.4, og da har jeg 2 kanaler til, men de trenger jeg en effektforsterker. Det er vel billigere med en enkel stereo-effektforsterker for å drive takhøyttaler, enn det er å kjøpe en sonos amp f.eks.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...